21/04/22 | Αρχική > Αρθρογραφία > Φοροτεχνικός

Για τα πάντα υπάρχει κάτι θετικό... Καλή ανάσταση σε όλους!!!

Σε συνεργασία με τον Ηλία Χατζηγεωργίου - Φοροτεχνικό, Αντιπρόεδρο Επιτροπής Λογιστών Ε.Ε.Α.

Η Μεγάλη Εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και ο καιρός φαίνεται ότι είναι διατεθειμένος να μας κάνει τα χατίρια, ώστε να μπορέσουμε όλοι μας να γιορτάσουμε το Πάσχα που ονειρευόμασταν δύο χρόνια τώρα! Ήδη σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, αρκετοί έχουν προγραμματίσει να εγκαταλείψουν τις πόλεις και να κινηθούν προς τα χωριά τους, χωρίς περιορισμούς και περίεργες «τακτικές». Φέτος, άλλωστε, αποτελούν παρελθόν οι βεβαιώσεις μετακίνησης, οι προσπάθειες εύρεσης δικαιολογιών, οι σπασμένες βρύσες, τα χαλασμένα ηλεκτρικά των εξοχικών, κ.α.!

Μην μας πείτε ότι δεν σας έχουν λείψει τα αγωνιώδη τηλεφωνήματα των πελατών σας, οι οποίοι ήθελαν να γίνει ένα μικρό μαγικό ώστε να αλλάξει η κύρια κατοικία στο Ε1 για καμιά δεκαπενταριά ημέρες και να μεταφερθεί στα χωριά, αλλά στη συνέχεια να επανέλθει στην πόλη για να «μην γίνει και καμιά στραβή», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά! Εάν δεν έβρισκαν λύση με το Ε1, που προφανώς και δεν μπορούσε να γίνει, έβαζαν μπροστά το plan B, όπου μας έβαζαν έντεχνα και ύπουλα στην όλη διαδικασία της μετακίνησης.

Προφανώς και δεν έχει αξία να το συζητάμε, αλλά όλοι θυμόμασταν πόσο δύσκολα διαχειρίσιμο ήταν όλο αυτό, ενώ προφανώς και δεν άνηκε στις υποχρεώσεις μας. Βέβαια δεν ήταν, ούτε είναι, το μόνο «παράπλευρο» πρόβλημα μας. Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ένα από τα ταλέντα που πρέπει να έχουμε διαχρονικά σαν κλάδος, είναι την ικανότητα ελιγμών. Πρέπει μόνιμα να ελισσόμαστε σαν το χέλι και όχι μόνο… Η δουλειά μας είναι ένα μόνιμο χορευτικό κονσέρτο!!! Τώρα ποιος κάνει τον καβαλιέρο και ποιος την ντάμα, είναι κάτι σχετικό!!!

Εν πάση περιπτώσει, θεωρούμε ότι πολλά θέματα από την τελευταία διετία θα πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τα θυμόμαστε και να γελάμε. Πάντα πρέπει να βρίσκουμε έναν τρόπο να μας μένει κάτι θετικό σε όλες τις καταστάσεις. Οι ειδικοί λένε ότι ακόμα και στις χειρότερες καταστάσεις, πάντα κρύβεται από πίσω κάτι θετικό. Στο χέρι του ανθρώπου είναι να το εντοπίζει και να πορεύεται με αυτό. Προφανώς και δεν είναι εύκολο, το αντίθετο θα λέγαμε, αλλά πάντα θα πρέπει να βρίσκεται η ηλιαχτίδα της ελπίδας που θα μας κάνει να βλέπουμε τα πράγματα θετικά. Τώρα, πως μπορείς να το κάνεις αυτό όταν σε κυνηγάνε οι ημερομηνίες και οι αλλοπρόσαλλές καταστάσεις, είναι ένα θέμα, αλλά εκεί ίσως κρύβεται η «μαγκιά». Μάλλον θα λέγαμε ότι η κατάσταση θέλει μπλοκάκι και στυλό για να «σημειώνεις» τα διάφορα! Όλοι νομίζουμε ότι καταλάβατε πολύ καλά τι εννοούμε J…

Για παράδειγμα, από την τελευταία διετία μας γεννήθηκε η ιδέα να κάνουμε από εδώ μια ανοιχτή πρόταση προς όλους του συναδέλφους… να συλλέξουμε τα «σημειωμένα» και να κάνουμε βιβλίο! Το είχαμε πει και παλιότερα, αλλά με διαφορετική προσέγγιση… Μετά από το τέλος (;) όλου αυτού, θεωρούμε ότι πρέπει να σταθούμε στην κωμική διάσταση του πράγματος… Τώρα που το σκεφτόμαστε καλύτερα, ίσως αντί για βιβλίο θα ήταν καλύτερα να γυρίσουμε μικρά βίντεο ή να διοργανώσουμε μια βραδιά stand up comedy. Γενικότερα ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουμε τις καλλιτεχνικές δεξιότητες που κρύβουμε όλοι μέσα μας!

Για όσους από εσάς δεν σας είναι εύκολο να θυμηθείτε τα παλιά, γιατί είναι πάρα πολλά και δεν κρατούσατε σημειώσεις, σας έχουμε επιπλέον πρόταση: Μπορείτε απλά να καταγράψετε τις αντιδράσεις σας όταν χτυπούσε τη Δευτέρα το τηλέφωνό σας και στην άλλη γραμμή ήταν κάποιος που αγχωμένα σας έλεγε ότι «λήγει σήμερα η προθεσμία επικαιροποίησης των στοιχείων , κάτι πρέπει να κάνουμε!!! Τι είναι αυτό ρε φίλε;» Εκτός από τα τηλέφωνα, οι λάτρεις της τεχνολογίας προτιμούσαν τα ψηφιακά μέσα επικοινωνίας (e-mail, messenger, viber, what’s up, κ.λπ.), όπου ρωτούσαν το ίδιο πράγμα, ενώ αρκετοί από αυτούς, προκειμένου να μας «ενημερώσουν», έστελναν με προώθηση το σχετικό άρθρο που βρήκαν στο διαδίκτυο γύρω από το ζήτημα, το οποίο συνοδευόταν από την ερώτηση «με αφορά;» ή από τους επιθετικότερους «αυτό το κάναμε;» ή ακόμα χειρότερα από το «έχε το νου σου μην φάμε κάνα πρόστιμο» και άλλα τέτοια πολλά!!!

Για όσους πάλι δεν δώσαμε λύση με την επικαιροποίηση στοιχείων, έχουμε άλλη πρόταση για να σας προετοιμάσουμε καλύτερα, ώστε να είστε έτοιμοι για το έργο. Διαβάστε το άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας «Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ορίζεται από το Υπουργείο Οικονομικών και από κανέναν άλλο!» και καταγράψτε τις αντιδράσεις σας στον πρώτο που θα ζητήσει τη δήλωση άμεσα για να κάνει την αίτηση για τον παιδικό σταθμό. Εάν πάλι δεν σας τύχει παιδικός σταθμός, σίγουρα θα υπάρξουν διάφορες αφορμές για «καταγραφές» αντιδράσεων και καταστάσεων, αλλά είπαμε… Σε όλα βρίσκεται κάτι θετικό!!! Αυτοματοποιήστε τα ραντάρ εύρεσης θετικότητας… Για να μην μπερδευόμαστε, δεν αναφερόμαστε σε θετικά rapid test! Αυτή η θετικότητα είναι από άλλο έργο και δεν μας βοηθά στην περίπτωσή μας!!!

Στο σημερινό άρθρο σκεφτήκαμε να έχουμε μια ελαφρά διαφορετική προσέγγιση και να μην μιλήσουμε για λογιστικά θέματα, ούτε να αναφερθούμε σε παράπονα για παράλογες καταστάσεις. Έτσι κι αλλιώς οι αφορμές θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, αλλά και η φιλόξενη σελίδα του e-forologia θα είναι στη θέση της. Έτσι εμείς, όσο είμαστε καλά, θα συνεχίσουμε να λέμε τα «δικά μας» μέσα από αυτήν, αφού και τα μηνύματα που λαμβάνουμε για αυτή μας την προσπάθεια είναι πολύ θετικά στην πλειοψηφία τους. Βέβαια και τα αρνητικά σχόλια δεν μας ενοχλούν! Μας αρέσει η κριτική όταν αυτή είναι γόνιμη και δημιουργεί αποτέλεσμα, αρκεί φυσικά να μην είναι κακοπροαίρετη.

Κλείνοντας θα θέλαμε να ευχηθούμε σε όλους τους συναδέλφους και στις οικογένειές τους να έχουν υγεία, αγάπη, ευτυχία και πάντα θετικές στιγμές… Το χαμόγελο πάντα βοηθά σε όλα τα επίπεδα!!!! Να χαμογελάτε και όλα θα γίνουν…

Καλό Πάσχα !!!comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Επικαιροποίηση, Πάσχα, Φορολογικές δηλώσεις 2022