16/11/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Αυξήσεις σε επιδόματα και ενισχύσεις για τον μήνα Δεκέμβριο προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Σημεία συνέντευξης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και στον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε

Όπως ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης:

«Θα το ονόμαζα ένα επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο θα δοθεί τον Δεκέμβριο, όμως θα δοθεί στοχευμένα σε νοικοκυριά που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Και αναφέρομαι συγκεκριμένα στους δικαιούχους του επιδόματος τέκνου του ΟΠΕΚΑ, φαντάζομαι πολλοί ακροατές μας οι οποίοι μας ακούν παίρνουν αυτό το επίδομα.

Εκεί θα υπάρχει μία σημαντική αύξηση. Αναφέρω ενδεικτικά ότι ένα ζευγάρι με δύο τέκνα με χαμηλά εισοδήματα θα λάμβανε κανονικά 140 ευρώ και θα πάρει το Δεκέμβριο 350 ευρώ. Θα αυξήσουμε δηλαδή κατά 150% όλα τα επιδόματα τέκνων του ΟΠΕΚΑ.

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης, θα δώσει πιο συγκεκριμένα παραδείγματα σε μία συνέντευξη που θα δώσει σε λίγες ώρες από τώρα.

Θα ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας με αναπηρία. Θα δώσουμε 200 ευρώ σε 225 χιλιάδες δικαιούχους των επιδομάτων ΑμεΑ του ΟΠΕΚΑ. Θυμίζω, ήδη τα επιδόματα αυξήθηκαν κατά 8%, τους δίνουμε μία έκτακτη στήριξη.

Θα στηρίξουμε και πάλι τους συμπολίτες μας που παίρνουν το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Είναι κατά τεκμήριο οι πιο αδύναμοι συμπολίτες μας και θα λάβουν και αυτοί μια έκτακτη ενίσχυση.

Και τέλος, θα ενισχύσουμε και τους χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι δεν είχαν «προσωπική διαφορά», διότι ήδη έχει ανακοινωθεί στήριξη στους χαμηλοσυνταξιούχους οι οποίοι είχαν «προσωπική διαφορά», γιατί δεν είδαν αύξηση στη σύνταξή τους.

Αυτοί είναι συνταξιούχοι οι οποίοι είδαν μία μικρή αύξηση. Έχουμε τη δυνατότητα να τους δώσουμε 150 ευρώ παραπάνω και αυτή η ενίσχυση θα αφορά και τους ανασφάλιστους υπερήλικες. Όλα αυτά αθροίζουν περίπου στα 350 εκατομμύρια.».comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Συνταξιούχοι, Ανασφάλιστοι, Πρωθυπουργός, Ενισχύσεις, ΟΠΕΚΑ, Επιδόματα