29/08/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Επιχειρηματικά

Ρ. Αικατερινάρη: Δρομολογήθηκαν επενδύσεις 350 εκατ. στη Θεσσαλονίκη

Στο ποσό των περίπου 350 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι επενδύσεις που έχουν σχεδιάσει και δρομολογούν στη Θεσσαλονίκη οι εταιρείες ΕΥΑΘ, ΔΕΘ-Helexpo και ΚΑΘ, και οι οποίες έχουν ενταχθεί στο χαρτοφυλάκιο του υπερταμείου, όπως επισήμανε η διευθύνουσα σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ), Ράνια Αικατερινάρη.

Υπενθυμίζεται ότι το επενδυτικό σχέδιο της EΥAΘ ανέρχεται στα 173 εκατ. ευρώ και της ΔΕΘ-Helexpoπλησιάζει τα 120 εκατ. ευρώ.

Εκπροσωπώντας τον βασικό μέτοχο της EΥAΘ στη σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, η κ. Αικατερινάρη σημείωσε ότι οι προαναφερόμενες εταιρείες, εφόσον υλοποιήσουν τα επενδυτικά τους σχέδια, μπορούν να συντελέσουν στην αλλαγή του «προσώπου» της πόλης.

Συνέστησε, δε, μεταξύ άλλων, την αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων τόσο από από το τρέχον όσο και το επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης, για έργα υποδομών και καινοτομίας, σημειώνοντας πως είναι πολύ σημαντική η ωρίμανση των έργων καθώς «είναι πολλές οι φορές που η έλλειψη ωρίμανσης μας έχει οδηγήσει σε απογοήτευση».

Η κ. Αικατερινάρη έκανε επίσης ιδιαίτερη αναφορά στο επενδυτικό σχέδιο της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε., ύψους 13 εκατ. ευρώ, που αφορά την επέκταση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών, επισημαίνοντας ότι παραμένει «ζωντανή» η συνεργασία με τον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ) της Αθήνας, για τη δημιουργία κέντρου Agrologistics στη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της σημερινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της EΥAΘ, η κ. Αικατερινάρη σημείωσε ότι η εταιρεία μπορεί να καταστεί πρότυπο Κοινωνικής Ωφέλειας, έχοντας την οικονομική ευρωστία και την τεχνογνωσία και εξέφρασε την εμπιστοσύνη της στη νέα διοίκηση της εταιρείας και στους εργαζομένους της.

Υπογραμμίζοντας τις προκλήσεις και τονίζοντας ότι «πρέπει να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση», η κ. Αικατερινάρη σημείωσε ότι η EΥAΘ πρέπει να «τρέξει» γοργά τις επενδύσεις σε έργα υποδομής, όπως και να μεταβεί στην ψηφιακή εποχή. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, EΥAΘ και ΕΥΔΑΠ θα ενώσουν δυνάμεις, προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τα κοινά προβλήματα.
Πηγή: www.euro2day.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Επενδύσεις, ΕΕΣΥΠ