20/02/16 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Εκλογίκευση του φορολογικού καθεστώς για τους ιδιοκτήτες πισίνων ζητά ο ΣΕΕΠΥ

Εκλογίκευση του φορολογικού καθεστώς για τους ιδιοκτήτες πισίνων, δημιουργία πλαισίου πιστοποίησης συντηρητών πισίνας καθώς και εναρμόνιση των προδιαγραφών κατασκευής με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, ζητεί από την κυβέρνηση ο επαγγελματικός Σύλλογος Ελληνικών Επιχειρήσεων Πισίνας και Υδρομασάζ (ΣΕΕΠΥ), με αφορμή την ανάληψη για δύο έτη της προεδρίας της αντίστοιχης ευρωπαϊκής ένωσης EUSA και τη διοργάνωση, στην Αθήνα, της πρώτης συνεδρίασης όλων των μελών της EUSA, στις 29 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου (Hilton).

Ειδικότερα, ο ΣΕΕΠΥ ζητεί την εκλογίκευση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τους ιδιώτες ιδιοκτήτες πισίνων προκειμένου να αρθούν τα αντικίνητρα ανάπτυξης της σχετικής αγοράς, αλλά και να τονωθούν σημαντικά τα έσοδα του δημοσίου.

Ο ΣΕΕΠΥ, παράλληλα, θεωρεί αναγκαία τη διαμόρφωση σύγχρονου πλαισίου πιστοποίησης συντηρητών δημόσιων και ιδιωτικών κολυμβητικών δεξαμενών, με στόχο την αναβάθμιση των προδιαγραφών ασφάλειας κατά τη λειτουργία και την εγγυημένη ποιότητα του νερού.

Ως τρίτο μέτρο στήριξης του κλάδου ο ΣΕΕΠΥ ζητεί την εναρμόνιση των προδιαγραφών κατασκευής των επαγγελματικών και ιδιωτικών πισίνων με τις αντίστοιχες ευρωπαϊκές, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι απαιτήσεις σε θέματα ασφάλειας και ποιότητας κατασκευής, καθώς και χρήσης των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΕΠΥ και της EUSA, Ανδρέα Πετρίδη, στην Ελλάδα ο κλάδος κατασκευής - συντήρησης πισίνας και υδρομασάζ εκπροσωπεί περισσότερες από 500 επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν άμεσα πάνω από 4.000 εργαζόμενους, έχοντας κατασκευάσει στη χώρα πάνω από 75.000 ιδιωτικές και 20.000 επαγγελματικές πισίνες - στην πλειονότητά τους σε ξενοδοχεία αλλά και κολυμβητήρια.

Κατά τον κ. Πετρίδη, σε μια χώρα όπου πρωτίστως ο ξενοδοχειακός, αλλά και ο ιατρικός και θεραπευτικός τουρισμός, καθώς και η τουριστική κατοικία, αποτελούν μοχλούς στήριξης της οικονομίας, οι επιχειρήσεις πισίνας και υδρομασάζ έχουν πολλά να προσφέρουν στην ανάπτυξη και την απασχόληση, αρκεί να τύχουν της υποστήριξης της κυβέρνησης. 

«Στην Ελλάδα, μια καθαρά τουριστική αγορά, η διείσδυση ανάλογων έργων στον πληθυσμό περιορίζεται στο 0,68%, όταν ο μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 1,32%» αναφέρει ο κ. Ανδρέας Πετρίδης για να προσθέσει ότι «σήμερα, στην Ευρώπη υπάρχουν εγκατεστημένες 5 εκατ. πισίνες, με μεγαλύτερες αγορές τη Γαλλία (1,7 εκατ. πισίνες), την Ισπανία (1,3 εκ. πισίνες) και τη Γερμανία (1 εκατ. πισίνες).

Σε ότι αφορά τη διοργάνωση, φέτος στην Ελλάδα, της συνεδρίασης των μελών της ευρωπαϊκής ένωσης EUSA, σκοπό έχει να συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην προσπάθεια των αρμόδιων κοινοτικών οργάνων για την έκδοση νέων ευρωπαϊκών Κανονισμών περί ασφάλειας και υγιεινής στις ιδιωτικές αλλά και στις δημόσιες πισίνες. 

Η EUSA ιδρύθηκε το 2006, με έδρα τις Βρυξέλλες. Εκπροσωπεί περί τις 2.500 τεχνικές και εμπορικές επιχειρήσεις, καθώς και τη βιομηχανία πισίνας και spa στην Ευρώπη, ενώ τα μέλη της δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σε 14 ευρωπαϊκές αγορές.


20/2/2016
Πηγή: www.in.gr

comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Αντικειμενικές Δαπάνες - Τεκμήρια > Πισίνες