Ατομική επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, με απλογραφικά βιβλία ( Ιατρός, έναρξη 10/1/2020 ),έχει δύο δραστηριότητες μια μη υποκείμενη στο ΦΠΑ και μια υποκείμενη στο ΦΠΑ. Κατά την χρήση του 2020 αγόρασε πάγια και πραγματοποίησε δαπάνες. Παρακαλώ ενημερώστε μου με πρακτικό τρόπο, πως και με τι εγγραφές θα ενημερώσω τα βιβλία, στις παρακάτω απορίες μου. α) Προσαύξηση , με τον ΦΠΑ που δεν εξέπεσε, της αξίας των παγίων για να πραγματοποιήσω αποσβέσεις και των δαπανών για την φορολογία εισοδήματος(πως θα γίνει η εγγραφή σε κάθε παραστατικό , καθαρή αξία + ΦΠΑ που δεν εξέπεσε. Η ενημέρωσή σας να είναι με παράδειγμα και να συμπεριλαμβάνει και τα ποσά διακανονισμού (οριστικής PRORATA) ΦΠΑ που δεν εξέπεσε, του Α’ τριμήνου 2021.Επίσης θα ήθελα ένα παράδειγμα πως μπορώ να χειριστώ τα ανωτέρω , εάν το 2021 δεν υπάρχει η δραστηριότητα υποκείμενη στο ΦΠΑ. β) Με παράδειγμα ενημερώστε μου για την Πενταετία διακανονισμού, της έκπτωση του ΦΠΑ που πραγματοποιήθηκε το 2020 πρώτης χρησιμοποίησης επενδυτικών αγαθών