Η Ελληνική εταιρεία ΧΧΧΧΧ ΑΕ κατασκευάζει και επισκευάζει πλοία αναψυχής και εμπορικού σκοπού στην Ελλάδα.
Στο άμεσο μέλλον θα αναλάβει έργα από Κυπριακή Εταιρεία ( υπεργολαβία ) όπου η Ελληνική Εταιρεία θα πραγματοποιεί τις εργασίες στην Ελλάδα. Η ελληνική εταιρεία θα αγοράζει τα υλικά , θα ασφαλίζει το προσωπικό θα κάνεις τις εργασίες και θα τιμολογεί τη Κυπριακή.
Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική εταιρεία ΧΧΧΧ για το κέρδος που θα προκύπτει και θα τιμολογεί την Κυπριακή Εταιρεία θα φορολογείται στην Ελλάδα.
Το τιμολόγιο που θα τιμολογεί τη Κυπριακή θα έχει ΦΠΑ ( ΆΡΘΡΟ 14 ) καθώς υπάρχει η ιδιαιτερότητα ότι για εργασίες πάνω στο πλοίο υπάρχει απαλλακτικό για το ΦΠΑ
Το ερώτημα μου είναι τι κίνδυνοι υπάρχουν εφόσον στη Κυπριακή Εταιρεία θα συμμετέχουν τα ίδια πρόσωπα που συμμετέχουν και στην ελληνική εταιρεία ή αν αποδειχθεί ότι τα πρόσωπα που υπάρχουν πίσω από τη Κυπριακή εταιρεία είναι τα ίδια ή και συγγενικά πρόσωπα στην Ελλάδα.
Γνωρίζω ότι στις Κυπριακές υπάρχει ένα virtual office κλπ.....
Όταν αναφέρομαι σε κινδύνους εννοώ φορολογικές ποινές κλπ για την εταιρεία και τα μέλη της.
Κατανοώ ότι είναι δύσκολο το ερώτημα για να έχω ακριβή απάντηση απλώς θέλω τη δική σας άποψη και προσέγγιση του θέματος.
Ευχαριστώ