03/07/24 | Αρχική > Αρθρογραφία > Η Συνέντευξη του Μήνα

Γ. Καββαθάς: Αναπτυξιακή πολιτική µε ενίσχυση της διαρθρωτικής ανταγωνιστικότητας των ΜµΕ

Ένα διαφορετικό µίγµα πολιτικών «θετικής διάκρισης» προς όφελος των µικρών επιχειρήσεων στην Ε.Ε. και µία εθνική αναπτυξιακή πολιτική, που θα ενισχύσει τη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα των ελληνικών µικροµεσαίων επιχειρήσεων ζητά στον απόηχο του αποτελέσµατος των ευρωεκλογών ο Πρόεδρος της Γενικής Συνοµοσπονδίας Επαγγελµατιών Βιοτεχνών Εµπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.) κ. Γιώργος Καββαθάς.

Σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιεί ότι, θα βιώσουµε στη χώρα µας ένα είδος αυτοεκπληρούµενης προφητείας. «Αν συνεχίζουµε να αφήνουµε τους “µικρούς” χωρίς πρόσβαση στη χρηµατοδότηση και στην εξειδικευµένη πληροφόρηση, χωρίς στοχευµένα κίνητρα για ανάπτυξη συνεργασιών (clusters), χωρίς µηχανισµούς παρέµβασης και υποστήριξης στα πεδία της τεχνολογίας και της καινοτοµίας και χωρίς δυνατότητα ενδυνάµωσης του ανθρώπινου δυναµικού τους, τότε προφανώς θα καταλήξουµε σε µία µίζερη και προβληµατική εικόνα, την οποία είχαµε προβλέψει επειδή ακριβώς δεν κάναµε τίποτα για να την αλλάξουµε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. σηµειώνει πως, η συντονιστική επιτροπή των επαγγελµατικών κλάδων, µετά την πρόσφατη προσφυγή στο Συµβούλιο της Επικρατείας, θα συνεχίσει την προσπάθεια απόσυρσης της ρύθµισης για τεκµαρτό εισόδηµα φορολόγησης, τονίζοντας πως: «ο αγώνας κατά της τεκµαρτής φορολόγησης είναι αγώνας αξιοπρέπειας και επιβίωσης».

Ενόψει της πιλοτικής εφαρµογής από τον Σεπτέµβριο της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας στην εστίαση, ο κύριος Καββαθάς αφενός σηµειώνει πως: «οποιοδήποτε βήµα γίνεται προς την κατεύθυνση απλοποίησης διαδικασιών και µείωσης της γραφειοκρατίας είναι θετικό», αφετέρου επισηµαίνει ότι: «τουλάχιστον κατά το πρώτο έτος εφαρµογής δεν θα πρέπει να εφαρµοστούν τα πρόστιµα που προβλέπονται σχετικά», επικαλούµενος την ανάγκη πρώτα να επιλυθούν τα προβλήµατα που θα προκύψουν κατά το πρώτο στάδιο εφαρµογής.

Αναφορικά µε τις ελλείψεις εργατικού δυναµικού στον κλάδο της εστίασης, ο κύριος Καββαθάς υπογραµµίζει ότι καταγράφονται σε αρκετές ειδικότητες, επιφέροντας «σηµαντικές µεταβολές στον τρόπο και στο κόστος λειτουργίας των επιχειρήσεων και προφανώς στην βιωσιµότητά τους».

Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο περιοδικό Epsilon7 τ. Ιουλίου-Αυγούστου ο κύριος Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδρος της Γενικής Συνοµοσπονδίας Επαγγελµατιών Βιοτεχνών Εµπόρων Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.)comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ΓΣΕΒΕΕ, Συνέντευξη, Τεκμαρτό Εισόδημα, Ψηφιακή κάρτα εργασίας