03/06/24 | Αρχική > Αρθρογραφία > Η Συνέντευξη του Μήνα

Μ. Σενετάκης: Πατέντες, καινοτόµα προϊόντα made in Greece και υπηρεσίες αιχµής

Τη δυναµική που εµφανίζει το οικοσύστηµα των νεοφυών επιχειρήσεων στη χώρα µας επιδιώκει να ενισχύσει η κυβέρνηση, µέσα από ένα πλέγµα ρυθµίσεων και κινήτρων, που αναλύει στο Epsilon7 ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Μάξιµος Σενετάκης. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται στα κυριότερα νέα «εργαλεία» που ενεργοποιεί το Υπουργείο, όπως το Πρόγραµµα «Ερευνώ – Καινοτοµώ», ύψος 300 εκ. ευρώ, τα υπόλοιπα προγράµµατα Ε.Σ.Π.Α., που ενισχύουν τα Clusters Καινοτοµίας και τα Κέντρα Ικανοτήτων, καθώς και στον διπλασιασµό των δαπανών για την Έρευνα από το 1,5% στο 3% του Α.Ε.Π..

Ο κ. Υφυπουργός ξεκαθαρίζει πως «στόχος µας είναι οι πατέντες, τα καινοτόµα προϊόντα made in Greece και οι υπηρεσίες αιχµής». Υποστηρίζει, µάλιστα, ότι η Ελλάδα έχει ισχυροποιήσει τη θέση της στην παγκόσµια νεοφυή σκηνή, µε τις προοπτικές να είναι περισσότερο ευοίωνες για το µέλλον. «Μπορεί σύµφωνα µε το European Score Board να είµαστε moderate innovators, όµως το χάσµα µε τις πιο προηγµένες χώρες µικραίνει. Ο επόµενος στόχος είναι να γίνουµε strong innovators και να µπορούµε να δούµε πιο καθαρά την κορυφή και να την κατακτήσουµε! Ως innovation leaders», επισηµαίνει.

Ο κύριος Σενετάκης τονίζει πως η ελληνική οικονοµία κεφαλαιοποιεί τις µεταρρυθµίσεις που έχουν συντελεστεί. Σηµειώνει πως, η κυβέρνηση αναµένει φέτος νέα αύξηση 15% στις άµεσες ξένες επενδύσεις, υπογραµµίζοντας την προστιθέµενη αξία που έχουν για τις τοπικές κοινωνίες οι επενδύσεις ξένων τεχνολογικών κολοσσών στη χώρα µας. «Το όφελος και η παρακαταθήκη για τις τοπικές κοινωνίες, την επιχειρηµατικότητα και την απασχόληση είναι το σταθερό οικονοµικό περιβάλλον που έχουµε διαµορφώσει τα τελευταία χρόνια, το οποίο δηµιουργεί τις προοπτικές για µεγαλύτερη ανάπτυξη», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο περιοδικό Epsilon7 τ. Ιουνίου ο κύριος Μάξιµος Σενετάκης, Υφυπουργός Ανάπτυξης.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ελληνική οικονομία, Ξένες επενδύσεις, Νεοφυείς Επιχειρήσεις