22/01/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Θ. Φωτίου: 738 χιλιάδες οικογένειες θα δουν αυξήσεις στα οικογενειακά επιδόματα που αγγίζουν ακόμη και το 100%

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πάμε αλλιώς» και τους δημοσιογράφους Τάκη Σαράντη και Αναστασία Γιάμαλη. Μεταξύ άλλων τόνισε:

Η κυβέρνηση κατάφερε σ’ αυτή την αξιολόγηση όλα τα χρήματα που θεωρούσαν και οι δανειστές ότι ήταν δημοσιονομικά ουδέτερα, δηλαδή δεν έβγαιναν από τον προϋπολογισμό αλλά από την εξοικονόμηση δαπανών στα υπουργεία και τα οποία ήταν 315 εκατομμύρια, να δοθούν αποκλειστικά για το παιδί. Δηλαδή, 260 εκατομμύρια επιπλέον στα οικογενειακά επιδόματα, 40 εκατομμύρια επιπλέον για τα σχολικά γεύματα, 15 εκατομμύρια στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Επιδόματα παίρνουν 800 χιλιάδες οικογένειες. Απ’ αυτές το 92%, δηλαδή 738 χιλιάδες οικογένειες, θα δουν αυξήσεις που αγγίζουν ακόμη και το 100%. Για παράδειγμα, το ένα παιδί έπαιρνε 480 ευρώ το χρόνο και θα πάρει 840 ευρώ, τα δυο παιδιά έπαιρναν 960 και θα πάρουν 1680, τα τρία παιδιά έπαιρναν 2940 και θα πάρουν 3360, δηλαδή αύξηση 420 ευρώ, τα τέσσερα παιδιά έπαιρναν 3920 και θα πάρουν 5040, δηλαδή αύξηση 1120 ευρώ. Το 50% των τρίτεκνων, πολύτεκνων θα δουν τις μεγάλες αυξήσεις που μόλις ανέφερα και θα τις δουν γρήγορα γιατί τα επιδόματα θα τα δίνει ο ΟΠΕΚΑ, ο παλιός ΟΓΑ, μέσω της ΗΔΙΚΑ.

Θα δουν μειώσεις τα δυο ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια. Να εξηγήσω ότι ανέκαθεν υπήρχαν τρείς εισοδηματικές κατηγορίες. Δεν κάναμε εμείς αυτή την κατηγοριοποίηση. Σε λιγότερο από το 50% των τριτέκνων και πολυτέκνων, οι οποίοι εντάσσονται στα δύο ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια, θα υπάρξουν κάποιες μειώσεις, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν εντός του 2018, όπως είπε και ο πρωθυπουργός στην ομιλία του και εγώ. Γιατί στην κρίση και ένα ευρώ να κόβεται είναι κόστος.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Πρόσωπα > Φωτίου, Επίδομα παιδιού