29/11/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Αχτσιόγλου: Στις 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το ποσό του κοινωνικού μερίσματος

Στον Realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε σήμερα η υπουργός Εργασίας κα. Έφη Αχτσιόγλου.

Αναφορικά με τα ζητήματα των προνοιακών επιδομάτων, διευκρίνισε μεταξύ άλλων ότι «όσον αφορά τα αναπηρικά επιδόματα δεν τίθεται κανένα θέμα σχετικά με το ύψος αυτών. Αυτό που συζητείται είναι ένας πρόσθετος τρόπος αξιολόγησης της αναπηρίας, με στόχο να γίνεται μια ορθότερη αξιολόγηση στη βάση κριτηρίων λειτουργικότητας.

«Όσον αφορά τα οικογενειακά επιδόματα, αυτό που συζητάμε είναι να υπάρξει ένα ενιαίο οικογενειακό επίδομα (αυτή τη στιγμή υπάρχουνε δύο (2) οικογενειακά επιδόματα. Ένα ενιαίο οικογενειακό επίδομα με ενίσχυση του επιδόματος για το πρώτο (1ο) και δεύτερο (2ο) παιδί, έτσι ώστε να υπάρχει μια ομαλοποίηση, χωρίς να συμβεί περικοπή των επιδομάτων», ανέφερε η κα. Αχτσιόγλου.

«Προβλέπεται μία αύξηση του προϋπολογισμού της πρόνοιας κατά 300 εκατομμύρια. Σημαντικό μέρος των οποίων θα πάει στην ενίσχυση των οικογενειακών επιδομάτων», πρόσθεσε η υπουργός Εργασίας.

Όσον αφορά τον επανυπολογισμό των συντάξεων ανέφερε ότι «επιστρέφουμε τα ποσά που παρακρατήθηκαν εσφαλμένα από το 2014 μέχρι το Μάιο του 2016. Η επιστροφή γίνεται ολόκληρη (εφάπαξ) με την καταβολή των συντάξεων του Δεκεμβρίου».

Τέλος, μεταξύ άλλων, απάντησε και σε ερωτήματα σχετικά με το κοινωνικό μέρισμα και συγκεκριμένα ότι «από σήμερα θα λειτουργεί το e-mail info@koinonikomerisma.gr, όπου οι πολίτες θα μπορούν να αναφέρουν προβλήματα που αντιμετωπίζουν και το σημαντικό είναι ότι υπάρχει δυνατότητα νέας αίτησης.

Δηλαδή, εάν ο υποψήφιος δικαιούχος θεωρεί ότι έχει συμβεί κάποιο λάθος και μπορεί να διορθωθεί το πρόβλημα, τότε μπορεί να δημιουργήσει νέα αίτηση».

«Στις 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους», κατέληξε η κα. Αχτσιόγλου.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης είναι τα εξής:

  • Εφικτή η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (Staff Level Agreement) με τους θεσμούς για την τρίτη αξιολόγηση.
  • Στις 15 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων το Κοινωνικό Μέρισμα.
  • Τις επόμενες ημέρες εκδίδουμε την Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση δανείων του τ.ΟΕΚ με κούρεμα της βασικής οφειλής και ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους.
  • Εντατικοί οι έλεγχοι του Σ.ΕΠ.Ε. για τη Black Friday. Τα αποτελέσματα δείχνουν τάση συμμόρφωσης από τους εργοδότες. Το να μπει μία τάξη στην αγορά εργασίας αποτελεί για εμάς το μεγάλο στοίχημα.

Ακούστε παρακάτω το ηχητικό

comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Επιδόματα, Κοινωνικό μέρισμα, Πρόσωπα > Αχτσιόγλου