17/06/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

''Αγώνας ταχύτητας'' Δημοσίου – τραπεζών για τον εξωδικαστικό μηχανισμό

Με ταχύτητα… ιδιωτικού τομέα "τρέχει" το Δημόσιο την προετοιμασία για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, με στόχο η πλατφόρμα που θα δέχεται τις αιτήσεις των υπερχρεωμένων επιχειρήσεων να είναι έτοιμη να λειτουργήσει στις 3 Αυγούστου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, χθες ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φ. Κουρμούσης παρουσίασε στις τράπεζες την πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο ΕΦΚΑ συνδέθηκε ήδη στην πλατφόρμα, κάτι που καλούνται να επιτύχουν και οι τράπεζες στο διάστημα που απομένει μέχρι τις 3 Αυγούστου ώστε όλη η διαδικασία του εξωδικαστικού να γίνει εξαρχής ηλεκτρονικά και καθόλου χειρόγραφα. Σημειώνεται ότι στην πλατφόρμα θα μπορεί να μπει κάθε επιχείρηση, με τους κωδικούς TAXIS που ήδη διαθέτει, εισάγοντας τα βασικά οικονομικά στοιχεία και υποβάλλοντας τα σχετικά δικαιολογητικά εφόσον αυτά δεν είναι ήδη διαθέσιμα εκεί. Στην πλατφόρμα θα συνδέονται και οι τράπεζες, εισάγοντας τα δικά τους στοιχεία, έτσι ώστε να αποφεύγεται η διπλοκαταχώρηση από τις επιχειρήσεις.

Εν τω μεταξύ, η προετοιμασία για τον εξωδικαστικό μηχανισμό "τρέχει και σε επίπεδο συντονιστών. Τη Δευτέρα 19/6 λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων και σύμφωνα με τις πληροφορίες, ήδη 800 άτομα έχουν υποβάλει ενδιαφέρον.

Οι αιτήσεις για τους συντονιστές υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Ε.Γ.Δ.Ι.Χ. (www.keyd.gov.gr) και η πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνεται σε διαπιστευμένους διαμεσολαβητές του Ν. 3898/2010 (Α’ 211) που περιλαμβάνονται στον πίνακα διαπιστευμένων διαμεσολαβητών του Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανά Περιφέρεια, το Μητρώο Συντονιστών προβλέπει 120 συντονιστές για την Αττική, 50 για την Κεντρική Μακεδονία, από 20 για Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα, Κρήτη και Πελοπόννησο, και από 10 για Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Ήπειρο, Νησιά Ιονίου, Στερεά Ελλάδα, Βόρειο Αιγαίο, Νότιο Αιγαίο. Συνολικά δηλαδή προβλέπονται 320 θέσεις συντονιστών, οι οποίες αν υπερκαλυφθούν από τις αιτήσεις εγγραφής, θα ακολουθηθεί δημόσια κλήρωση για την επιλογή.
Πηγή: www.capital.gr
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Τράπεζες, Δημόσιο, Εξωδικαστικός μηχανισμός