Καλημέρα. Πλαστικός χειρουργός (ενταγμένος στο ΦΠΑ), εκτός από τις ιατρικές και αισθητικές παροχές υπηρεσιών αποφασίζει να εμπορεύεται λιανικώς καλλυντικά (κρέμες, κλπ). Παρακαλώ επιβεβαιώστε μου ή όχι τα παρακάτω:
1. Όταν στο πλαίσιο της θεραπείας (για την οποία εκίδεται ΑΠΥ) ο πελάτης πρέπει να κάνει και χρήση μιας συγκεκριμένης κρέμας κατ οίκον, για διάστημα π.χ. 15 ημερών, τότε το κόστος της συγκεκριμένης κρέμας θα συμπεριληφθεί στην ΑΠΥ.
2. Όταν όμως άσχετα με την θεραπεία ο πελάτης επιθυμεί να αγοράσει αυτοβούλως μια κρέμα (π.χ. ενυδατική) τότε θα πρέπει να εκδίδεται απόδειξη λιανικής πώλησης ξεχωριστά και άρα θα πρέπει ο γιατρός να αγοράσει ΦΤΜ για τις λιανικές πωλήσεις.
2α. Εφόσον ο γιατρός αγοράσει ΦΤΜ για τις λιανικές πωλήσεις υποχρεούται να εκδίδει και την παροχή υπηρεσιών από τη ΦΤΜ?
Παρακαλώ για την όσο το δυνατόν ταχυτερη απάντηση σας.