Φροντιστήριο Γαλλικών ξεκινάει μαθήματα τον Σεπτέμβριο και τελειώνει τον Μάιο , δηλαδή μία τάξη για να πάει στην επόμενη (όπως είναι σύνηθες στις σχολικές χρονιές στα φροντιστήρια ξένων γλωσσών στην Ελλάδα)...θέλω να μου διευκρινίσετε τα εξής:
1) πότε είναι υποχρεωμένη η επιχείρηση να εκδώσει ΑΠΥ ( π.χ. έχουν συμφωνήσει 40 €/μήνα) ,
α) πρέπει να εκδίδει κάθε τέλος του μήνα επειδή έτσι είναι η συμφωνία για πληρωμή? , β) μπορεί να εκδίδει μόνο όταν την πληρώνουν (δηλαδή αν της καταθέσουν 120 € στη τράπεζα στις 5 Δεκεμβρίου που αφορά τους μήνες 9ο-10ο-11ο?)
2) αν έχει την ευχέρεια του υπο-ερωτήματος 1β μπορεί να εκδώσει ΑΠΥ που να αφορά 12ο και 1ο στις 7 Φεβρουαρίου? ρωτάω γιατί διαχειριστική περίοδος στη συγκεκριμένη περίπτωση τι θεωρείται?
3) σε ταχύρυθμα μαθήματα του καλοκαιριού που διαρκούν δύο μήνες (π.χ. Ιούνιο - Ιούλιο) , αν η πληρωμή γίνει π.χ. 9 Σεπτεμβρίου μπορεί να εκδώσει τότε την απόδειξη?
4) αν τυχόν δεν πληρωθεί καθόλου, μπορεί να αποφύγει την έκδοση της ΑΠΥ?
5) στις ΑΠΥ πρέπει να συμπληρώνει τα πλήρη στοιχεία (γονέα ή παιδιού) διότι αλλιώς είναι φορολογική παράβαση? αφμ - ονοματεπωνυμο - διεύθυνση?
6) υπάρχει κάποια άλλη υποχρέωση που έχει το φροντιστήριο με ανήλικους μαθητές που πρέπει να γνωρίζω? (η ερώτηση γίνεται διότι παλιά νομίζω υπήρχε μία υποχρέωση να ανεβάζουμε κάπου μία κατάσταση με τα αφμ των γονέων, αν δε κάνω λάθος).
Σας παρακαλώ για συγκεκριμένες απαντήσεις στα ερωτήματα όπως τα έχω αριθμημένα!
Ευχαριστώ πολύ!