Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς

Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς στον Komvos, μπορείτε να το δείτε κάνοντας click ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα έχει ήδη υποβληθεί στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα σας έχει υποβληθεί με επιτυχία στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Menu

Ιστορικό ερωτήματος

κλείσιμο

Πως αντιμετωπίζεται ο ΦΠΑ κατά την αγορά αγαθών ελληνικής επιχείρησης από Τρίτη Χώρα με εντολή να παραδοθούν σε άλλο Κράτος Μέλος ή άλλη Τρίτη Χώρα;

Καλησπέρα σας
Ουκρανική Εταιρεία πρόκειται να μας τιμολογήσει εμπορεύματα τα οποία θα δώσουμε εντολή να αποσταλούν κατευθείαν σε πελάτες μας είτε σε άλλη τρίτη χώρα είτε σε χώρα της Ε.Ε.Για αυτά τα αγαθά δεν πρόκειται να γίνει φυσική παραλαβή στην Ελλάδα,καθώς όπως σας είπα θα δωθεί εντολή να αποσταλούν κατευθείαν στον πελάτη μας στην άλλη χώρα.Στην συνέχεια αυτά τα αγαθά θα τα τιμολογήσουμε εμείς στους συγκεκριμένους πελάτες

1)Ποια είναι η αντιμετώπιση σε θέματα ΦΠΑ?καθώς όταν έρχονται αγαθά από τρίτη χώρα και γίνεται φυσική παραλαβή στην Ελλάδα χρεωνόμαστε 24% ΦΠΑ,το πληρώνουμε και  το οποίο στην συνέχεια εκπίπτουμε βεβαίως.Θεωρώ ότι λόγω μη παραλαβής των αγαθών στην Ελλάδα,δεν χρειάζεται να χρεωθεί και να πληρωθεί κάποιος ΦΠΑ ,είτε στέλνουμε τα αγαθά σε τρίτη χώρα είτε σε χώρα της Ε.Ε.

2)Πώς γράφω στα βιβλία μου αυτά τα εμπορεύματα,τα οποία βέβαια ουδέποτε τα παραλαμβάνω.
Γιατί αν δεν τα γράψω σαν εισαγωγή εμπορευμάτων στην αποθήκη μου πώς θα μπορέσω μετά να τα διώξω αφού τα πουλάω.Τα βάζω εικονικά ας πούμε στην αποθήκη με χρέωση του λογαριασμού 20,ώστε να μπορέσω να τα διώξω μετά με την πώληση?Θα έχω κάποιο πρόβλημα έτσι με τις φορολογικές αρχές?

3)Πώς γίνονται οι χειρισμοί από πλευράς VIES και INTRASTAT,όταν αυτά τα αγαθά φεύγουν σε χώρα της Ε.Ε?

Σας ευχαριστώ

Καλησπέρα σας

Μήπως μπορούμε να επισπεύσουμε την απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτηση και κάτι ακόμη αν χρειάζεται να εκδίδουμε για αυτήν την διαδικασία ειδικά διπλότυπα απαλλαγής ΦΠΑ και αν χρειάζεται να εκδίδουμε, ποια είναι η διαδικασία για την έγκριση από την εφορία

Σας ευχαριστώ

Για να δείτε την απάντηση της Επιστημονικής Ομάδας πρέπει να είστε συνδρομητής της υπηρεσίας Komvos

Γίνετε συνδρομητής

Copyright © Epsilon Net | Όροι Χρήσης