Καλησπέρα σας
Μου έχει προκύψει ένα πρόβλημα με εργατική διαφορά, το οποίο οφείλεται στον τρόπο υπολογισμού της αποζημίωσης αδείας.
το πρόγραμμα της Hyper Axion μισθοδοσίας που χρησιμοποιώ τα τελευταία 7 χρόνια στον υπολογισμό της αποζημίωσης αδείας σε εργαζόμενο μερικής καθημερινής απασχόλησης, λαμβάνει το συμφωνηθή μισθό της μερικής, τον διαιρεί με 25 ημέρες και το ημερομίσθιο που προκύπτει το πολλαπλασιάζει με τις δικαιούμενες μέρες αδείας και έτσι βγαίνει το ποσό της αποζημίωσης. Αυτό όμως κατά τη γνώμη μου, αλλά και κατά την επιθεώρηση εργασίας είναι λάθος, καθώς ο μισθός της μερικής υπολογίζεται για τις 22 ημέρες, και όχι για τις 25. Και η λογική λέει ότι για να υπολογιστεί η αποζημίωση θα έπρεπε να διαιρούμε με 22 γιατί διαφορετικά το ημερομίσθιο είναι μικρότερο απ΄ όσο θα έπρεπε. Επίσης η επιθεώρηση εργασίας ισχυρίζεται ότι το ποσό της αποζημίωσης αδείας στην μερική απασχόληση θα πρέπει να υπολογίζεται με βάση το μέσο ημερομίσθιο.
Δηλαδή αποδοχές έτους/ημέρες εργασίας έτους.
δεδομένου ότι τη Δευτέρα είναι η Διενέργεια της εργατικής διαφοράς αλλά και δεδομένου ότι η Epsilon Net έχει ορίσει τις παραμέτρους υπολογισμού της αποζημίωσης πάνω σε κάποια νομολογία, παρακαλώ όπως μου την γνωστοποιήσετε, προκειμένου να με βοηθήσετε να υπερασπιστώ τη δουλειά μου, απέναντι στην επιθεώρηση εργασίας αλλά κυρίως στον πελάτη μου.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την άμεση απάντηση σας
ευχαριστώ πολύ.