Καλημέρα σας

Εταιρεία από την οποία προμηθευόμαστε φυσικό αέριο για βιομηχανική χρήση μας τιμολόγησε τον Σεπτέμβριο του 2016 ποσό 80.000,00 Ευρώ για τα έτη 2013 και 2014,λόγω αναθεώρησης του κόστους προμήθειας φυσικού αερίου(διαφορά τιμής) που προέκυψε μεταξύ της εταιρείας που μας προμηθεύει το φυσικό αέριο και της αντίστοιχης εταιρείας που αυτή το εισάγει από το εξωτερικό.
Ερώτησεις
1)Εγω΄το περνάω στον 62 κόστος φυσικού αερίου ή αναγκαστικά στον 82 επειδή αφορά προηγούμενες χρήσεις(Υπενθύμιση:το τιμολόγιο κόπηκε Σεπτέμβριο του 2016).Πρόβλεψη για τα συγκεκριμένα ποσά δεν έχουν γίνει καθώς δεν ήμασταν ενήμεροι ότι μπορεί να προκύψουν τέτοιες διαφορές.
2)Αν το περάσουμε στον 82(έξοδα προηγούμενης χρήσης) το ΦΠΑ 24% που μας έχουν χρεώσει στο ποσό των 80.000,00 Ευρώ μπορώ να το εκπέσω?

Σας ευχαριστώ.