ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΩΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΕΙΑ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 3 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ. ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΗΤΑΝ ΕΝΗΜΕΡΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΥΠΗΡΧΕ Η ΣΥΝΕΝΑΙΣΗ ΤΟΥΣ . Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΗΡΟΥΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ.
ΤΟ ΙΚΑ ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕ ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ (ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΔΗΛ. ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΝΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ) ΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΡΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΚΑΘΩΣ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΠΟΙΕΣ ΟΥΤΕ ΠΟΣΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΔΗΛ. Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ) ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΩΡΩΝ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ?
ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΟ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΗΜΕΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ?
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ Σ.τ.Ε. ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ Η ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΟΣΟ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ