Σε ΑΕ την προηγουμενη πενταετια ειχαν γινει οι εξης ενεργειες:

O Διευθυνων Συμβουλος ο οποιος είναι ακομα και σημερα (οικογενειακη επιχειρηση) ειχε στην κατοχη του ένα ακινητο το οποιο αφου πουληθηκε στην Τραπεζα την ιδια στιγμη εγινε συμβαση Lease Back δεκαετους διαρκειας .Στο εν λογω ακινητο υπηρχαν ιδιοκτησιες αυθαιρετες και ως εκ τουτου δεν αναφερoνταν στα συμβολαια τοτε.

Κατά το ετος 2014 η τραπεζα σε συνεργασια με την εταιρια νομιμοποιησε την ιδιοκτησια (διαμερισματος τελευταιου οροφου της ιδιοκτησιας- ακινητου ) εγινε τροποποιηση οριζοντιου ιδιοκτησιας για να «εμφανιστει» και αυτος ο οροφος και για όλα τα εξοδα που εγιναν εκδωσε Τ.Π.Υ στην εταιρια μας (το σημαντικοτερο εξοδο είναι φυσικα το ειδικο προστιμο ρυθμισης Ν.4178/2013).

Επισης στο ετος 2015 εκδωσε τιμολογιο για το ΕΝΦΙΑ του 2014 και οι τελευταιες εξελιξεις είναι ότι για τον οροφο που νομιμοποιησαν υπαρχει αγοραστης .

Τα ερωτηματα τωρα αναφορικα με τα προηγουμενα είναι τα εξης :

Α)Μπορουμε να εκπεσουμε φορολογικα το προστιμο νομιμοποιησης του οροφου?

B )Για τον ΕΝΦΙΑ που μας χρεωσε φετος μπορουμε να τον χρεωσουμε στην προηγουμενη χρηση (μεταβατικους λογαριασμους) και να τον εκπεσουμε φορολογικα?

Και Γ)Το συγκεκριμενο οροφο τωρα που προκειται να πουληθει αμεσα θα μας το πουλησουν με παρα πολύ χαμηλη αξια και εμεις με την σειρα μας θα το πουλησουμε στον αγοραστη με αρκετα μεγαλυτερη.Αυτο για εμας είναι αποκτηση παγιου και θα φορολογηθουμε σε ολοκληρη την διαφορα με 26%?Εαν το πουλουσαν στο φυσικο προσωπο Διευθ.συμβουλο παλι θα πληρωνε φορο επι της διαφορας του τιμηματος αγορας και πωλησης ?

Παρακαλω λογω της αμεσης διαδικασιας πωλησης εάν είναι δυνατον να μας απαντησετε το συντομοτερο δυνατον .

Σας ευχαριστω εκ των προτερων