14/06/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΛ: Δελτίο Τύπου σχετικά με τις δηλώσεις Τσακίρη για λογιστές «Οι συγνώμες δεν τρώγονται…»

Ο υφυπουργός ανάπτυξης Γ. Τσακίρης, σε πρόσφατη συνεδρίαση σχετικά με τις επιδοτήσεις, είπε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να απολύσετε τους λογιστές σας ή τους συμβούλους που πήρατε να σας κάνουν είτε επιστρεπτέα προκαταβολή είτε οτιδήποτε του ΕΣΠΑ, να μην τους πληρώσετε ποτέ».

Αλήθεια Κύριε Υφυπουργέ;;

Θυμίζουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα οι Λογιστές, μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι, ήταν αυτοί που υλοποίησαν σε ελάχιστο διάστημα μια σειρά από βασικές λειτουργίες του κράτους(επιστρεπτέα, Mydata, αναστολές κλπ) οι οποίες συχνά συνοδεύονταν από προβληματικές οδηγίες και ανακολουθίες από την πλευρά του κράτους. Οι εργαζόμενοι του κλάδου με ατελείωτα ωράρια εργασίας, στα όρια της εξάντλησης, με επιβάρυνση στην σωματική και ψυχική τους υγεία προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τις εργασίες τους εν μέσω ασφυκτικών διοριών. Να απειλούνται δε, ότι χάσουν την δουλειά τους πάει πολύ!

Η δήλωση αυτή αντανακλά την αντίληψη συνολικά της κυβέρνησης για τους εργαζομένους. Οι εργαζόμενοι του κλάδου βλέπουν τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται να διαχειρίζονται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα δις ευρώ του ταμείου ανάκαμψης που καταλήγουν στους μεγάλους ομίλους, ενώ οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ζούν όλο και χειρότερα, με κατακόρυφη αύξηση της εντατικοποίησης, με χαμηλούς μισθούς και τους λογαριασμούς στα είδη βασικής κατανάλωσης να εκτινάσσονται.

Μετά από την δίκαιη κατακραυγή ο υφυπουργός έτρεξε να ανασκευάσει και να ζητήσει συγνώμη. Το πρόβλημα όμως δεν βρίσκεται σε μια δήλωση ενός υφυπουργού, ούτε στο αν αυτός θα ανακαλέσει. Δεν βελτιώνεται η θέση των εργαζόμενων με μια συγνώμη, ούτε με μια δημόσια αναγνώριση της προσφοράς τους από τον όποιο πολιτευτή.

Το πρόβλημα βρίσκεται στην πολιτική Κυβέρνησης-Ε.Ε. (όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων) που νομοθετούν την κατάργηση των ωραρίων και της πληρωμής των υπερωριών, που έχουν καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που έχουν μειώσει τους μισθούς. Την ίδια στιγμή ενισχύουν με κάθε τρόπο τους μεγάλους ομίλους.

Και επειδή η συγνώμες δεν τρώγονται…

Ήρθε η ώρα να δώσουμε την απάντησή μας. Καλούμε τους εργαζόμενους να γραφτούν στα σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουμε για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο κλάδο.

Το ΔΣ

14/06/2022comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΛ, Επαγγέλματα > Λογιστής