25/02/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Ε.Ε.Α.: Αίτημα παράτασης ημερομηνίας λήξης της ρύθμισης των χρεών της πανδημίας

Με επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστή Χατζηδάκη, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ζητεί την παράταση της ημερομηνίας λήξης της ρύθμισης των χρεών της πανδημίας.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Επικοινωνούμε μαζί σας κατ’ απαίτηση χιλιάδων μελών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, αναφορικά με το ζήτημα της ρύθμισης των χρεών της πανδημίας. Η προθεσμία που έχει τεθεί από τα αρμόδια Υπουργεία λήγει στις 28 Φεβρουαρίου και, με όλες τις ενδείξεις της αγοράς, η παράταση καθίσταται αναγκαία.

Οι επιχειρήσεις και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που επλήγησαν βάναυσα από την πανδημία είναι αυτοί που οφείλουν σήμερα ποσά και τα οποία καλούνται να ρυθμίσουν έως το τέλος του Φεβρουαρίου. Προφανώς οι επιχειρήσεις που δεν επλήγησαν, ή που στηρίχθηκαν αποτελεσματικά από την Κυβέρνηση, είναι ενήμερες ως προς τις οφειλές τους και δεν τους αφορά το πρόβλημα. Από τα στατιστικά στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί προκύπτει, αυτό που και εμείς σήμερα σας μεταφέρουμε, η τρομακτική δυσκολία των οφειλετών να ενταχθούν στην ρύθμιση. Πέραν των επιπτώσεων της πανδημίας, έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα και το, ασύλληπτο για τον κοινό νου, πρόβλημα με τους αυξημένους λογαριασμούς της Ενέργειας.

Πολλά μέλη μας επικοινώνησαν μαζί μας και εκφράζουν απόλυτη αδυναμία να προχωρήσουν στην ρύθμιση, καθώς έχουν πλέον ως προτεραιότητα να πληρώσουν τον λογαριασμό του ρεύματος. Έχουν λάβει διπλάσιους και τριπλάσιους λογαριασμούς ρεύματος και αδυνατούν πλήρως να καταβάλουν την 1η δόση της ρύθμισης των χρεών της πανδημίας.

Πολύ σύντομα είναι και η καταβολή των δώρων του Πάσχα, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμα εμπόδιο για την ρύθμιση.

Αξιότιμοι Κύριοι Υπουργοί,

Σε πολύ λίγο διάστημα αρχίζει η τουριστική περίοδος, με προβλέψεις για σημαντική αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού. Η πανδημία βαίνει προς το τέλος της, με όλα τα θετικά που αυτό θα σημάνει για την αγορά. Ο χειμώνας τελειώνει πολύ σύντομα και οι λογαριασμοί ενέργειας θα μειωθούν σημαντικά. Με δεδομένο ότι η πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να στηρίξει τις επιχειρήσεις που οφείλουν, και να ενταχθούν στην ρύθμιση των χρεών της πανδημίας, εκτιμούμε ότι μια παράταση τουλάχιστον δύο μηνών θα είναι ανώδυνη και δίκαιη εκ μέρους της Πολιτείας.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος

Ιωάννης Χατζηθεοδοσίουcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Αίτημα παράτασης, ΕΕΑ, Ρύθμιση οφειλών