20/03/20 | Αρχική > Video > Video

Το νέο πακέτο μέτρων για τον κορονοϊό

Παρασκευή 20 του Μάρτη και νέο πακέτο μέτρων για τις δυσμενείς επιπτώσεις εξαιτίας του κορονoϊού ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης. Η κυβέρνηση μαζί με αυτό το πακέτο μέτρων, έχει ανακοινώσει συνολικά τρία πακέτα μέτρων για την στήριξη της οικονομίας, την στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων. Ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο γεγονός ότι για πρώτη φορά από το 2015 όταν και ξεκίνησε η ποσοτική χαλάρωση, είναι αποδεκτά τα ελληνικά ομόλογα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με την υιοθέτηση ενός νέους προγράμματος αγοράς ομολόγων. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που δίνει τη δυνατότητα αγοράς περίπου 12 δισ. ευρώ ελληνικών ομολόγων, έχει ήδη αποκλιμακώσει το κόστος δανεισμού του Ελληνικού Δημοσίου. Περαιτέρω:

· Με την σύμφωνη γνώμη των τραπεζών, οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις θα έχουν την δυνατότητα αναστολής δόσεων τριών μηνών.

· Η Κυβέρνηση καλύπτει όλο το ιδιωτικό χρέος σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.

· Η Κυβέρνηση στηρίζει 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα, ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους και επιτηδευματίες.

· Επεκτείνεται στους ανωτέρω η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 800 ευρώ που είναι ακατάσχετη.

· Μένουν ανεπηρέαστα τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

· Δίνονται στη δημοσιότητα εντός τις ημέρας οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων που πλήττονται με την λίστα να μεταβάλλεται, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.

· Όσοι απολύθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση από την 1η Μαρτίου μέχρι και 17 Μαρτίου, θα λάβουν επίσης 800 ευρώ.

· Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί σε όσους το δικαιούνται, μεταχρονολογημένα, χωρίς συνέπειες για τους εργοδότες.

· Δίνεται «Δώρο Πάσχα» εκτάκτως σε γιατρούς και νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ, καθώς και σε όσους υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

· Κατατίθεται συμπληρωματικός προϋπολογισμός, με την αύξηση του τακτικού αποθεματικού του Υπουργείου Οικονομικών κατά 4 δισ. Ευρώ, χωρίς να χρειαστεί, ταμειακά, οποιαδήποτε παρέμβαση στο «μαξιλάρι ασφαλείας».

Από την πλευρά του ο Υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε ότι:

· Οι τράπεζες θα δώσουν τρίμηνη αναστολή σε όλα τα χρέη προς αυτές.

· Οι δανειολήπτες που είναι στις επιχειρήσεις που πλήττονται θα λάβουν τρίμηνη αναστολή ή ευνοϊκότερες λύσεις στα χρέη τους.

· Οι εισπρακτικές εταιρείες σταματούν να δραστηριοποιούνται και συνεπώς σταματούν οι οχλήσεις στους δανειολήπτες.

Δείτε το σχετικό video με τις ανακοινώσειςcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΚΑΔ, Δώρο Πάσχα, Δανειολήπτες, Κορωνοϊός, Έκτακτα μέτρα