15/05/19 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Αχτσιόγλου: Tο σχήμα των 120 δόσεων είναι ανοιχτό για όλους όσους χρωστάνε, χωρίς περιορισμούς και για πρώτη φορά προβλέπει και κούρεμα βασικής οφειλής

Το νομοσχέδιο των 120 δόσεων για την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία «δίνει ανάσα σε περισσότερους από 5 εκατ. συμπολίτες μας», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατά την ομιλία της στη συζήτηση του νομοσχεδίου, στη Βουλή.

Με το νομοσχέδιο, πρόσθεσε, γίνονται δύο πολύ σημαντικά βήματα για την ελάφρυνση των ασφαλισμένων και τη μόνιμη ενίσχυση των συνταξιούχων, ενώ μειώνεται ο ΦΠΑ σε εστίαση, τρόφιμα και ενέργεια.

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «με το σχήμα των 120 δόσεων οι ασφαλισμένοι μπορούν οριστικά πια να απαλλαγούν από τα βάρη του παρελθόντος, γιατί το συγκεκριμένο σχήμα είναι ανοιχτό για όλους όσους χρωστάνε, χωρίς περιορισμούς και για πρώτη φορά προβλέπει και κούρεμα βασικής οφειλής. Επιπλέον, αυτό το σχήμα δίνει τη δυνατότητα σε 80.000 εγκλωβισμένους συμπολίτες μας που μέχρι χθες δεν μπορούσαν να λάβουν σύνταξη, λόγω του χρέους που έχουν προς τα ασφαλιστικά ταμεία, να κουρέψουν το χρέος τους, να λάβουν σύνταξη και να αποπληρώσουν την οφειλή τους σε βάθος χρόνου μέσω μιας μικρής παρακράτησης από τη σύνταξη. Επίσης, με το νομοσχέδιο εισάγουμε τη ρύθμιση για τη νέα 13η σύνταξη. Είναι ένα μόνιμο μέτρο και όχι μία εφάπαξ παροχή. Είναι μία νέα σύνταξη που προστίθεται στο εισόδημα των 2,5 εκατ. συνταξιούχων και το αυξάνει σε σταθερή βάση».

Κλείνοντας την ομιλίας της η Υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «η νέα 13η σύνταξη είναι πραγματικότητα και θα ενισχύει μόνιμα και σταθερά 2,5 εκατ. συνταξιούχους, που σήκωσαν στην πλάτη τους τα βάρη της λιτότητας. Οι 120 δόσεις είναι πραγματικότητα και ελαφραίνουν οριστικά 5 εκατ. συμπολίτες μας από τα βάρη και τα χρέη του παρελθόντος. Οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα στο εξής θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες. Οι εργαζόμενοι διανομείς θα έχουν πλέον ένα νομοθετικό πλαίσιο να τους προστατεύει. Οι νέοι εργαζόμενοι δεν δουλεύουν πια με υποκατώτατο μισθό και τα δικαιώματά τους προστατεύονται από το ΣΕΠΕ. Είναι αυτά επαρκή για να αντιστρέψουν το κοινωνικό όλεθρο που παραλάβαμε; Προφανώς και όχι. Είναι όμως μεγάλα βήματα μιας μακράς πορείας έμπρακτης ενίσχυσης της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας. Μεγάλα βήματα ενίσχυσης των πολλών. Εκεί έχουμε το βλέμμα μας στραμμένο. Σ’ αυτούς δίνουμε τα διαπιστευτήριά μας».comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
13η σύνταξη, Πρόσωπα > Αχτσιόγλου, Ρύθμιση 120 δόσεων