Θα ήθελα παρακαλώ να ρωτήσω τα εξής:
Παρέλαβα από συνάδελφο μια εταιρεία με διπλογραφικά βιβλία, ο οποίος συνάδελφος, λόγω ανεπάρκειας, αδυνατεί να μου προσκομίσει ένα ισοζύγιο(βάσει των κανόνων της λογιστικής) με υπόλοιπα, μετά το κλείσιμο των λογαριασμών προηγούμενου χρόνου. Αυτό καθιστά την συνέχεια των εργασιών της χρήσης 2025 άκρως δυσχερής.
Στην προσπάθειά μου να συνεχίσω με την χρήση του 2025,μπήκα στην χρήση του 2024 και άντλησα από τα my data τα έσοδα και τα έξοδα της προηγούμενης χρήσης .Διαπίστωσα λοιπόν τα εξής:
-Διαφορά στις πωλήσεις. Τα my data έχουν περισσότερες πωλήσεις κατά 62500,00 ΕΥΡΩ έναντι συνολικού τζίρου της επιχείρησης 245000,00 χιλ, από αυτά που έχουν δηλωθεί στο Ν.
-Διαφορά στα έξοδα εξαιτίας του γεγονότος ότι η επιχείρηση είναι απαλασσόμενη και τα το φπα εξοδοποειίται, ενώ εκείνος το είχε θεωρήσει ως φπα των κανονικών καθεστώτων. Οπότε τα έξοδα των βιβλίων είναι κάπως αυξημένα.
-Διαφορά της μισθοδοσίας που έχει καταχωρίσει στα βιβλία και την δήλωση με τις αντίστοιχες ΑΠΔ του ΕΦΚΑ.
Μπορώ κατά την γνώμη σας να στήσω υποτυπωδώς, ένα ισοζύγιο με τις πληροφορίες που προκύπτουν από τα my data για να μπορέσω να συνεχίσω την τήρηση του πελάτη και να το αποτυπώσω αυτό, όσο πιο κοντά γίνεται στην πραγματικότητα?
Τι επιπτώσεις μπορώ να εχω σε περίπτωση ελέγχου?
Τι εναλλακτικές θα μου προτείνατε, για να συνεχίσω με έναν πελάτη που δεν λαμβάνω ισοζύγιο μεταφοράς υπολοίπων?