Εταιρεία ΙΚΕ με η οποία υπάγεται στο κανονικό ΦΠΑ και παράλληλα έχει ενταχθεί και στο ειδικό καθεστώς του άρθρου 52( πρώην 45) , αγόρασε από άλλον έμπορο στην Ελλάδα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο χωρίς ΦΠΑ (άρθρο 45) με αξία αγοράς 5000,00 και το μεταπώλησε σε ιδιώτη εκδίδοντας απόδειξη λιανικής 5700,00 επίσης χωρίς ΦΠΑ (άρθρο 45). Παρακαλούμε να μας απαντήσετε με βάσει τα ανωτέρω ποσά € της συναλλαγής τα εξής :
Α) Να υπολογιστεί το περιθώριο κέρδους, (καθαρή του αξία και αναλογούν ΦΠΑ) καθώς και αναλυτικά τα λογιστικά άρθρα (αγοράς -πώλησης -περιθ. Κέρδους -ΦΠΑ) που θα γίνουν στα βιβλία της ΙΚΕ ώστε να συμφωνούν με το Ε3 και την περιοδική ΦΠΑ ( θα θέλαμε να μας υποδείξετε και τους λογαριασμούς του ΓΛΣ που θα μπορούσαμε ενδεχομένως να χρησιμοποιήσουμε)
Β) Για τα παραστατικά που θα εκδώσει η ΙΚΕ ( ΑΛΠ, Απλοποιημένο τιμολόγιο ) αλλά και για όποια άλλη τακτ ποιητική εγγραφή , να μας αναφέρεται την πλήρη παραμετροποίηση τους στο my DATA (τύπος ,κατηγορία , φπα κλπ. ).
Γ) Να μας αναφέρεται τη διαδικασία έκδοσης του απλοποιημένου τιμολογίου σε αυτές τις περιπτώσεις συναλλαγών. (Π.χ. ποιος είναι ο χρόνος έκδοσης του , αν αποτελεί παραστατικό που εκδίδεται ταυτόχρονα με το τιμολόγιο, ή λογιστική εγγραφή ? κλπ. ).