Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς

Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς στον Komvos, μπορείτε να το δείτε κάνοντας click ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα έχει ήδη υποβληθεί στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα σας έχει υποβληθεί με επιτυχία στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Menu

Ιστορικό ερωτήματος

κλείσιμο

Έδρα ατομικής επιχείρησης σε κατοικία που κατοικεί άλλος

Καλησπέρα σας.
Θέτω το εξής ερώτημα:
Μερίδιο κυριότητας σε ιδιόκτητη κατοικία από 3 μέλη με ποσοστά συνιδιοκτησίας ως εξής:

μέλος Χ : 25%
μέλος Ψ: 25%
μέλος Ω : 50%

Η κατοικία κατοικείται (νέμεται και ιδιοχρησιμοποιείται από το μέλος Χ με ποσοστό συνιδιοκτησίας 25%, ως 4μελής οικογένεια με 2 ανήλικα τέκνα.

Το μέλος Ψ, με ποσοστό συνιδιοκτησίας και αυτό 25%, δραστηριοποιείται ως ατομική επιχείρηση στο λιανικό εμπόριο ρολογιών και κοσμημάτων με αλληλογραφία ή μέσω διαδικτύου με κύριο ΚΑΔ 47918200.

Ο Ψ αξιώνει να κάνει έδρα της ατομικής του επιχείρησης την κατοικία του Χ.

Είναι κατανοητό ότι φορολογικά έχει το δικαίωμα αυτό βάσει ΚΑΔ και % συν/σίας.

Το ερώτημα είναι αν με βάση τον Αστικό Κώδικα έχει το δικαίωμα να καταγγείλλει τον Χ για άρνηση του τελευταίου να του παραχωρήσει αυτό το δικαίωμα, καθώς αυτός (ο Χ) ιδιοχρησιμοποιεί εις ολόκληρον νόμιμα την εν λόγω κατοικία βάσει του ποσοστού του συν/σίας 25% και δεν επιθυμεί τη συνύπαρξη της οικογένειάς του με επιχειρηματία που θα χρησιμοποιεί έστω μέρος του χώρου (25% βάσει % συν/σίας του Ψ) ως έδρα της ατομικής του επιχείρησης.

Εν κατακλείδι, ποιός από τους 2 (ο Χ που νόμιμα ιδιοχρησιμοποιεί και νέμεται ολόκληρη την κατοικία με % συν/σίας 25% ή ο Ψ που και αυτός με % συν/σίας 25% διεκδικεί την εν λόγω κατοικία ή μέρος αυτής ως έδρα της ατομικής του επιχείρησης) έχει ανώτερο δικαίωμα στην περίπτωση αυτή?

Σας ευχαριστώ!

Καλησπέρα σας!

Έχω αποστείλει το εν λόγω ερώτημά μου στις 11.10.24. Πήρα αναπληροφόρηση ότι θα απαντηθεί σύντομα.
Έχει παρέλθει διάστημα 2 μηνών χωρίς να λάβω απάντηση!

Παρακαλώ πολύ να έχω μία πληροφόρηση στο ερώτημά μου σε εύλογο χρονικό διάστημα.

Σας ευχαριστώ!

Για να δείτε την απάντηση της Επιστημονικής Ομάδας πρέπει να είστε συνδρομητής της υπηρεσίας Komvos

Γίνετε συνδρομητής

Copyright © Epsilon Net | Όροι Χρήσης