ΙΚΕ δραστηριοποιείται στην εκμετάλλευση ακινήτων μέσω πλατφορμών.
Έλαβε πρόσκληση για μερικό έλεγχο στις χρήσεις 2018-2019-2020.
Σύμφωνα με την έκθεση ελέγχου προέκυψε αποκρυβείσα φορολογητέα ύλη. Η ΙΚΕ ΔΕΝ προέβη σε τροποποίηση των Δηλώσεων Ν, Ε3, ΦΠΑ, εντός της προβλεπόμενης προθεσμίας, αρνούμενη τα συμπεράσματα του ελέγχου.
Η φορολογική αρχή βεβαίωσε τα αναλογούν ποσά βάση της έκθεσης της.
Κατά την διάρκεια του ελέγχου η ΙΚΕ εντόπησε ότι δεν υπήρχαν καταχωρημένες στα τηρούμενα βιβλία της, οι δαπάνες εκμίσθωσης των ακινήτων που εκμεταλλευόταν, οι οποίες αποδεικνύονταν με μισθωτήρια και εμβάσματα. Ο έλεγχος ΔΕΝ αναγνώρισε τις εν λόγω δαπάνες επικαλούμενος ότι τα ποσά αυτά είναι μη αναγνωρίσιμα λόγω του ότι δεν είχαν καταχωρηθεί στα βιβλία της ΙΚΕ και ο έλεγχος δεν καταχωρεί δαπάνες αλλά μόνο έσοδα.
Τώρα που ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και -βεβαιώθηκαν τα σχετικά ποσά, δύναται η ΙΚΕ να τροποποιήσει τις δηλώσεις τις για τα έτη 2018-2019-2020 ; ως προς το ύψος των δαπανών ενοικίων ;
Πως μπορεί να το χειριστεί ;
Υπάρχει κάποια απόφαση ΔΕΔ που να την δικαιώνει ;