Κύπριος εργάσθηκε επί σειρά πολλών ετών στην Ελλάδα όπου και το 2017 συνταξιοδοτήθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο. Αμέσως έφυγε για Κύπρο όπου από το 2017 και μετά διαμένει μόνιμα , χωρίς όμως να κάνει καμία ενέργεια στη ΔΟΎ που άνηκε στην Ελλάδα.
Κάθε έτος έκανε τη φορολογική του δήλωση στην Ελλάδα χωρίς να δηλώνει ότι είναι κάτοικος εξωτερικού με υποχρέωση δήλωσης στην Ελλάδα. Έκανε δηλαδή τη φορολογική του δήλωση σαν να διέμενε στην Ελλάδα και δήλωνε τα είσοδήματα που αποκτούσε εδώ.

Το πρόβλημα είναι ότι ο ίδιος λαμβάνει σύνταξη και από την Κύπρο , όπου διαμένει μόνιμα τώρα και αν θεωρείται ακόμα φορολογικός κάτοικος Ελλάδος θα έπρεπε να δηλώσει το παγκόσμιο εισόδημα του στην Ελλάδα.

Τι ενέργειες έπρεπε να κάνει ώστε να μην θεωρείται φορολογικός κάτοικος Ελλάδος αλλά Κύπρου ;;;;

Κινδυνεύει για το 2017-2019 να φορολογηθεί και για τη σύνταξη της Κύπρου στην Ελλάδα, καθότι αν θεωρηθεί φορολογικός κάτοικος Ελλάδος θα πρέπει να φορολογήσει όλο το παγκόσμιο είσοδημα του εδώ;;;;

Μπορεί να το αποφύγει κάνοντας τροποποιητικές δηλώσεις 2017-2019;;;;;