Καλησπέρα,

όταν η ίδια η επιχείρηση παραδίδει με δικό της μεταφορικό μέσο το προιόν στον πελάτη λιανικής εκτός από ΑΛΠ από ΦΤΜ πρέπει να εκδώσει και ΔΑ? Ομοίως και αν το στείλει με μεταφορική? Δεδομένου ότι δεν αναγράφει ποσότητα και είδος η αλπ από φτμ αν τον σταματήσει ελεγκτής πως θα αποδείξει τη σχέση αξίας αλπ φτμ και προιόντων που συνοδεύει η αλπ?

επιχείρηση έχει κάποια προιόντα τα οποία και δειγματίζει εντός θεσσαλονίκης και εκτός. Στο ΔΑ στα στοιχεία πελάτη/ παραλήπτη βάζει τα δικά της και στο σκοπό αναγραφει δειγματισμό. α) Πρέπει κάθε μέρα να εκδίδει ΔΑ δεδομένου ότι τα προιόντα που δειγματίζει είναι τα ίδια και ως είδος αλλά και ως ποσότητα? β) Πρέπει να σημειώνει τους προορισμούς για τον κάθε δειγματισμό ανά ημέρα και αν ναί που θα τους σημειώνει πχ σε ένα πρόχειρο χαρτί και θα το επισυνάπτει στο ΔΑ? Κάτι άλλο που προτείνετε ώστε να είναι καθόλα νόμιμη σε κάποιον φορολογικό έλεγχο?

Τέλος, βάσει ελπ το τιμολόγιο αποτελεί και συνοδευτικό διακίνησης. Μπορώ από το εμπορικό που τηρώ και εκδίδω τιμολόγια, να εκδίδω μόνο ένα για τον πελάτη μου και για εμένα να μην εκδίδω αντίγραφο αφού θα είναι αποθηκευμένα στο εμπορικό μου? Τι ισχύει για ελπ καθώς και για κφας.

Σας ευχαριστώ