Διαφημιστική εταιρία αναλαμβάνει την διαφήμιση και προβολή μεγάλων εταιριών.
Το θέμα που ανακύπτει είναι στην επιλογή του συντελεστή ΦΠΑ για τις παρεπόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες της.
ΠΧ. οργανώνουμε ένα event για λογαριασμό του πελάτη μας και περιλαμβάνει εκτός το δημιουργικό (κατασκευή banners, prospectus κλπ) και ενοικίαση αίθουσας και διαμονή προσκεκλημένων σε ξενοδοχεία και cattering-σίτιση, δηλαδή έχουμε δαπάνες που τα τιμολόγια εκδίδονται με συντελεστή φπα 13% ακόμα και 6 % για αγορά κάποιων βιβλίων με για να διατεθούν στην εκδήλωση του πελάτη μας.
Σημείωση ο πελάτης θέλει όλες οι δαπάνες να επιβαρύνουν την δικιά μας επιχείρηση και εμείς θα πρέπει να τιμολογούμε αυτούς για το σύνολο των υπηρεσιών σας.
Μπορούμε εμείς για το σύνολο του Project να εκδώσουμε ένα τιμολόγιο αναφέροντας π.χ. Για την εκδήλωση στο ξενοδοχείο.............που πραγματοποιήθηκε στις 22 ΜΑΙΟΥ 2019 εφαρμόζοντας ενιαίο συντελεστή 24% για όλα, ακόμα και για τη σίτιση και την διαμονή που έχουν ΦΠΑ 13% ;
- Υπάρχουν και περιπτώσεις που αγοράζουμε είδη για λογαριασμό του πελάτη (μεμονομένο γεγονός) πχ βιβλία με συντελεστή ΦΠΑ 6% μετά όμως από ερεύνα με σκοπό την προβολή της εταιρίας και σύμφωνα με την σύμβαση που έχουμε υπογράψει παίρνουμε κάποιο ποσοστό επί των εξόδων που κάνουμε.
Είναι ορθό να εκδώσουμε ένα τιμολόγιο παροχής αναφερόμενοι στην μεσολάβηση για την αγορά των βιβλίων και χρεώνοντας την αξία των βιβλίων + προμήθεια χ 24% ;
ή θα πρέπει να πουληθεί ως εμπόρευμα με συντελεστή 6% και να κοπεί τιμολόγιο παροχής για την προμήθεια μας με συντελεστή ΦΠΑ 24% ;
Υ.Γ. Το θέμα είναι επείγον. Αναμένω την άμεση απάντησή σας.