Καλημέρα σας

Επιχείρηση εμπορική με 45 άτομα προσωπικό έχει συνάψει επιχειρησιακή σύμβαση με τους υπαλλήλους και εφόσον υφίσταται ανάγκη απασχόλησης πέραν του 8ώρου τους πληρώνει από την πρώτη ώρα το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 80%.Δεν πληρώνουμε δηλαδή την πρώτη ώρα σαν υπερεργασία,ούτε τις μετέπειτα ώρες σαν νόμιμη υπερωρία.

Ερωτήματα

1)Τις κατ εξαίρεση παράνομες υπερωρίες που νομίζω ότι θεωρούνται αυτές που καταβάλλουμε, τις δηλώνουμε στο Ε8? Θεωρώ πως όχι.
2)Αρκετά άτομα από τα 45 είναι στελέχη της εταιρείας,τα οποία εργάζονται έτσι και αλλιώς αρκετά πέραν του 8ώρου,για τα οποία βέβαια δεν τους καταβάλλουμε κάτι επιπλέον,αφού λόγω της ιδιότητος τους αμείβονται με μισθό πολύ παραπάνω από το νόμιμο.Θα υπάρχει πρόβλημα για αυτούς τους υπαλλήλους σε περίπτωση ελέγχου και ποιες ειδικότητες μπορούμε να πούμε ότι θεωρούνται στελέχη?
3)Σε συνέχεια της 1ης ερώτησης,από την στιγμή που δεν δηλώνω τις κατ εξαίρεση υπερωρίες στο ΕΡΓΑΝΗ,και σε περίπτωση ελέγχου πώς θα αποδείξω στις ελεγκτικές αρχές ότι αυτόν τον άνθρωπο τον πληρώνουμε με το καταβαλλόμενο ωρομίσθιο προσαυξημένο κατά 80%.Επιδεικνύοντας του την επιχειρησιακή σύμβαση?Θα είμαστε καλυμμένοι?
4)Τηρούμε ειδικό βιβλίο υπερωριών για τις κατ εξαίρεση υπερωρίες,εννοώ έντυπο ή μηχανογραφημένο και υπογράφει ο εργαζόμενος πριν τις πραγματοποιήσει?
5)Για αυτές τις κατ εξαίρεση υπερωρίες που όπως προείπα τις βάζω από την πρώτη ώρα παίρνω κάποια έγκριση από την Επιθεώρηση Εργασίας?και για πόσες ώρες μπορώ ανά εργαζόμενο,ανά έτος? η δεν παίρνω καθόλου έγκριση και απλώς τις καταχωρώ στο βιβλίο.
6)Αυτές τις κατά εξαίρεση υπερωρίες τις δηλώνω κάπου στο ΕΡΓΑΝΗ(εφόσον δεν τις δηλώνω στο Ε8),άσχετα άν παίρνω έγκριση ή όχι?

Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις,αλλά πιστεύω θα λυθούν αρκετές απορίες που έχουν πολλοί συνάδελφοι.

Ευχαριστώ