Η εταιρεία μου έχει υπογράψει συμβόλαιο αντιπαροχής με οικοπεδούχους το 2010 , για την κατασκευή 4 συγκροτημάτων-πτερύγων. Το ποσοστό αντιπαροχής είναι 270/1000 και αντιστοιχεί στην πτέρυγα Ι που περιλαμβάνει 4 διαμερίσματα. Εκτός απο την πτέρυγα Ι έχει κατασκευαστεί και ο σκελετός της πτέρυγας IV. Προκειμένου να παραδώσουμε στους οικοπεδούχους τα κτίσματα που δικαιούνται,θα ήθελα να κάνω τα εξής ερωτήματα.
1) Εκτός απο την συμπλήρωση του δελτίου παράδοσης κτισμάτων, όπου θα αναγραφεί η αξία των 4 διαμερισμάτων που αποτελούν την πτέρυγα Ι σύμφωνα με το βιβλίο κοστολογίου, για να καθοριστεί ο αντίστοιχος ΦΠΑ, θα πρέπει να συνταχθεί ΕΙΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΠΑ και να κατατεθεί στην Εφορία η ΟΧΙ ?
2) Αφού συνταχθεί το δελτίο παράδοσης κτισμάτων στους οικοπεδούχους και περαστούν οι αντίστοιχες εγγραφές στο βιβλίο εσόδων - εξόδων και στο βιβλίο κοστολογίου, ο ΦΠΑ του δελτίου παράδοσης κτισμάτων, συμψηφίζεται με το πιστωτικό υπόλοιπο των υλικών όλων των πτερύγων η μόνο της πτέρυγας Ι ?
3 ) Αν ο ΦΠΑ της παράδοσης κτισμάτων συμψηφίζεται με όλο το πιστωτικό υπόλοιπο όλων των πτερύγων και βγαίνει μεγαλύτερος του συνολικού πιστωτικού ΦΠΑ , τότε η διαφορά καταβάλλεται με την περιοδική δήλωση ΦΠΑ του τριμήνου μέσα στο οποίο κόπηκε το δελτίο παράδοσης των κτισμάτων στους οικοπεδούχους ?
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και ευελπιστώ να έχω σύντομα απάντηση στα ερωτήματα μου.