Έχω πελάτη ατομική επιχείρηση με κύρια δραστηριότητα Εμπορία Αυτοκινήτων και δευτερεύουσες Συνεργείο Αυτοκινήτων , Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων , Εμπορία Ανταλλακτικών κ.τ.λ. .
Η έδρα του βρίσκεται σε μισθωμένο ακίνητο , από ενάρξεως της ατομικής του επιχείρησης , μέχρι και σήμερα .
Φορολογικά τηρούσε από ενάρξεως μέχρι και 31/12/2015 Διπλογραφικά βιβλία , ενώ από 01/01/2016 τηρεί Απλογραφικά βιβλία .
Το 2008 έβγαλε άδεια οικοδομής για ανέγερση επαγγελματικού κτιρίου , σε ιδιόκτητο οικόπεδο , με σκοπό να το ιδιοχρησιμοποιήσει , μετά την ανέγερση , και το καταχώρησα ως πάγιο της επιχείρησης στα φορολογικά του βιβλία .
Το 2010 αμέσως μετά την αποπεράτωση του κτιρίου , του ζητήθηκε από μεγάλη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών να το ενοικιάσει . Όντως το ενοικίασε και επέστρεψα το ΦΠΑ του κόστους ανέγερσης , μέσω της εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ .
Η μίσθωση του επαγγελματικού κτιρίου έγινε με χαρτόσημο .
Σήμερα θέλω το ενοίκιο να το εντάξω στις επαγγελματικές μισθώσεις με ΦΠΑ αφού πρώτα κάνω επέκταση δραστηριότητας σε Εκμίσθωση Ακινήτων .
Το ερώτημά μου είναι το εξής :
Α) Μετά την μεταβολή και την ένταξη του ενοικίου στις επαγγελματικές μισθώσεις με ΦΠΑ , το εισόδημα που προέρχεται από το ενοίκιο θα χαρακτηρισθεί ως κέρδος από επιχειρηματική δραστηριότητα και θα φορολογηθεί με τον φορολογικό συντελεστή του Άρθρου 29 Ν.4172/2013 ;
B) Οι αποσβέσεις επί του συγκεκριμένου κτιρίου θα εκπίπτουν από τα έξοδα της ατομικής επιχείρησης ;
Ευχαριστώ .