Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς

Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς στον Komvos, μπορείτε να το δείτε κάνοντας click ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα έχει ήδη υποβληθεί στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα σας έχει υποβληθεί με επιτυχία στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Menu

Ιστορικό ερωτήματος

κλείσιμο

Επί διαθήκης με σκοπό την φιλανθρωπία, ποιες θα πρέπει να είναι οι ενέργειες του εκτελεστή της διαθήκης, ως προς την ακίνητη περιουσία του διαθέτη;

Αγαπητοί μου,

Με το παρόν σας υποβάλουμε ερώτημα που αφορά κληρονομικά θέματα.. συγκεκριμένα..Κατόπιν θανάτου ενός φορολογούμενου ο οποίος ΔΕΝ έχει κληρονόμους, υπάρχει διαθήκη όπου ορίζει ΡΗΤΑ Δικηγόρο ως Εκτελεστή της Διαθήκης και ΜΟΝΟΝ ως Εκτελεστή (ΔΕΝ κληρονομεί τίποτα)..

Ο αποθανών διαθέτη ακίνητη περιουσία, όπου με την διαθήκη του δίνει ρητή εντολή, στον Δικηγόρο Εκτελεστή της Διαθήκης να προβεί σε ΑΜΕΣΗ ρευστοποίηση της ακίνητης περιουσίας ήτοι στην πώληση των ακινήτων και τα χρήματα που θα προκύψουν από την πώληση, τα κληροδοτεί σε συγκεκριμένο Ίδρυμα..

Ο Δικηγόρος – Εκτελεστής της Διαθήκης ΔΕΝ έχει κανένα δικαίωμα εκμετάλλευσης της ακίνητης περιουσίας.. έχει μοναδική και ΡΗΤΗ εντολή μόνον να πουλήσει τα ακίνητα και τα χρήματα που θα προκύψουν από τις πωλήσεις να δοθούν σε συγκεκριμένο Ίδρυμα όπως ρητά αναφέρεται στην διαθήκη..Σημειώστε δε πως όλη η ανωτέρω διαδικασία ορίζεται ρητά και απόλυτα από τον αποθανόντα στην διαθήκη του, όπου αναφέρεται κάθε υποχρέωση του Δικηγόρου Εκτελεστή της Διαθήκης.. και επαναλαμβάνω ΔΕΝ υπάρχουν κληρονόμοι..

Ερωτήματα..
1. Κατόπιν του θανάτου και μέχρι την πώληση των ακινήτων ποιος είναι ο ιδιοκτήτης των ακινήτων και θα δηλώνει τα ακίνητα στην Φορολογική Δήλωση του? Οι Φόροι ακίνητης περιουσίας κλπ σαφώς και θα καταβάλλονται από τον Δικηγόρο – Εκτελεστή της Διαθήκης καθώς και κάθε άλλη υποχρέωση των ακινήτων μέχρι και την πώληση τους (όχι από ίδια χρήματα αλλά από χρήματα του αποθανόντα όπως προβλέπει ρητά η διαθήκη του)..
2. Σε συνέχεια του προηγούμενου ερωτήματος και κατόπιν του θανάτου, ποιος θα πληρώσει φόρο κληρονομιάς? Ο Δικηγόρος που ΔΕΝ είναι ο ιδιοκτήτης των ακινήτων και είναι απλά ο εκτελεστής της διαθήκης δεν είναι ορθό να πληρώσει, διότι η μόνη ρητή εντολή που έχει είναι επαναλαμβάνω να πουλήσει τα ακίνητα χωρίς να έχει το παραμικρό δικαίωμα εκμετάλλευσης αυτών και να καταβάλει το ποσό της πώλησης σε συγκεκριμένο ίδρυμα .. το δε ίδρυμα θα λάβει χρήματα από την πώληση των ακινήτων.. ποιος λοιπόν πληρώνει τον φόρο κληρονομιάς?
3. Τα ακίνητα θα μεταβιβασθούν ΟΤΑΝ πουληθούν στον τότε αγοραστή? Ήτοι θα παραμείνουν στον αποθανόντα και θα υποβάλλεται δήλωση από τον εκπρόσωπο – εκτελεστή της διαθήκης? (κάτι το οποίο θα έλυνε όλα τα ανωτέρω προβλήματα) ή θα μεταβιβασθούν στον Δικηγόρο Εκτελεστή όπου συνεπάγεται σωρεία προβλημάτων (φόρος κληρονομίας για δικηγόρο – φόροι μεταβίβασης 2 φορές – προσωπική επιβάρυνση του Δικηγόρου – Εκτελεστή της Διαθήκης με φόρους ακίνητης περιουσίας και άλλες επιβάρυνσης στην προσωπική του δήλωση και πολλά άλλα προβλήματα)..

Κάθε άλλη υποχρέωση προβλέπετε στην διαθήκη του αποθανόντα (διαδικασίες κλπ) παραμένουν τα ερωτήματα ποιος δηλώνει τα ακίνητα από την ημέρα θανάτου μέχρι και την πώληση και ποιος πληρώνει φόρο κληρονομίας και πως και που μεταβιβάζονται ή παραμένουν από την ημερομηνία θανάτου μέχρι τον τελικό αγοραστή.. Σας ευχαριστούμε θερμά και είμαστε στην διάθεση σας στα τηλέφωνα της εταιρείας 2310556842 / 2310556942 / 2310556949 / Φαξ 2310840505 / email info@louloudas.gr /.

Για την Εταιρεία PLG Financial Development IKE
Λία ΓιαννόγλουJunior Partner
Διορθώνουμε μια σημαντική λεπτομέρεια στο ερώτημα που έχει κατατεθεί, Τα χρήματα από την πώληση των ακινήτων ΔΕΝ αναφέρουν την κατάθεση τους σε Ίδρυμα.. Η διαθήκη αναφέρει ΡΗΤΑ πως τα χρήματα που θα προέρθουν από την πώληση των ακινήτων θα διατεθούν από τον Εκτελεστή της Διαθήκης και κατ εντολή του αποθανόντα, όπως ρητά αναφέρεται στην διαθήκη του, σε υποτροφίες – βοήθεια απόρων και άλλους κοινωφελείς σκοπούς και γενικά για την βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη (αναφέρονται στην διαθήκη οι λεπτομέρειες της διάθεσης)..
Ήτοι τα ερωτήματα παραμένουν τα ίδια με την αλλαγή πως ΔΕΝ θα πάνε τα χρήματα σε ίδρυμα αλλά για κοινωφελείς σκοπούς και βοήθεια σε συνανθρώπους μας.
Σας Ευχαριστώ Θερμά
Διορθώνουμε μια σημαντική λεπτομέρεια στο ερώτημα που έχει κατατεθεί, Τα χρήματα από την πώληση των ακινήτων ΔΕΝ θα διατεθούν σε Ίδρυμα όπως αναφέρουμε στο αρχικό μας ερώτημα.. Η διαθήκη αναφέρει ΡΗΤΑ πως τα χρήματα που θα προέρθουν από την πώληση των ακινήτων θα διατεθούν από τον Εκτελεστή της Διαθήκης και κατ εντολή του αποθανόντα, όπως ρητά αναφέρεται στην διαθήκη του, σε υποτροφίες – βοήθεια απόρων και άλλους κοινωφελείς σκοπούς και γενικά για την βοήθεια ανθρώπων που έχουν ανάγκη (αναφέρονται στην διαθήκη οι λεπτομέρειες της διάθεσης).. Ήτοι τα ερωτήματα παραμένουν τα ίδια με την αλλαγή πως ΔΕΝ θα πάνε τα χρήματα σε ίδρυμα αλλά για κοινωφελείς σκοπούς και βοήθεια σε συνανθρώπους μας. Σας Ευχαριστώ Θερμά


Καλησπέρα σας, θα θέλαμε να συμπληρώσουμε για το ερώτημα μας τα εξής:

11. Η κυρία έχει στην κατοχή της 4 ακίνητα.

22. Το ένα το αφήνει στους μακρινούς, μοναδικούς της συγγενείς
(όχι κληρονόμους – όχι νόμιμη μοίρα).

33.Τα 2 θέλει να τα πουλήσει.

44.Το 4 ο δεν θέλει να το πουλήσει (ανήκει σε οικογενειακό μέγαρο).

55. Από τα ακίνητα (υπό 3 και 4) θέλει από τα εισοδήματά τους [από την πώλησή τους (υπό 3) και από τα μισθώματα (υπό 4)] να χορηγούνται 2 υποτροφίες, οικονομική ενίσχυση στους οικονομικούς της βοηθούς, κτλ.

66. Αφήνει εκτελεστή της διαθήκης (για όλα τα ανωτέρω) έναν δικηγόρο.

77.Μετά τον θάνατό της τα ακίνητα (τα 3 από τα 4) θα μείνουν χωρίς ιδιοκτήτη.

88.Τι πρέπει να γίνει; (πλην της σύστασης ιδρύματος)

9. Να τα κληρονομήσει (τύποις μόνο!!) ο εκκαθαριστής με μοναδικό σκοπό την εκτέλεση των επιθυμιών της, δηλαδή χωρίς κανένα προσωπικό του όφελος (να πουλήσει τα ακίνητα κλπ). Γίνεται;

110.Ο κανονικός φόρος θα πληρώνεται από την περιουσία της θανούσας όσο διαρκεί η εκτέλεση της διαθήκης.

111. Άλλος πρόσφορος τρόπος υπάρχει;

Σας ευχαριστώ Θερμά

Για να δείτε την απάντηση της Επιστημονικής Ομάδας πρέπει να είστε συνδρομητής της υπηρεσίας Komvos

Γίνετε συνδρομητής

Copyright © Epsilon Net | Όροι Χρήσης