Καλημερα σας,
Προ καιρου είχα κάνει αρκετά ερωτήματα σχετικα με την εφαρμογή του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ των μεταχειρισμένων αγαθων. Θα ηθελα μερικες ακόμα διευκρινησεις:

Στην παλιοτερη απαντηση σας ειχατε γραψει οτι η επιχειρηση που ειναι ενταγμενη στο ειδικο καθεστως αυτο μπορει να αγοραζει τα μεταχειρισμενα εκτος απο ιδιωτες και απο επιχειρησεις ημεδαπες ή αλλαδαπές (εντός ΕΕ).

Αν αγοράζει απο ημεδαπές θα δεχεται τιμολόγιο του ειδικου καθεστωτος ΦΠΑ πχ 1.000 ευρω καθαρη αξια και 115 ΦΠΑ (τα 500 περιθωριο κερδους) σωστα? Αυτο πως καταχωρειται στο ειδικο βιβλιο? Πως εφαρμοζει μετα το περιθωριο κερδους στον πελατη της (ιδιωτη ή επιχειρηση) ,παρακαλω με παραδειγμα αν ειναι δυνατον.
Αν αγοράζει απο προμηθευτη εντος ΕΕ ο οποιος ας πουμε οτι έχει τα καταλληλα εγγραφα που πιστοποιουν οτι ειναι επιχειρηση του αντιστοιχου ειδικου καθεστωτος ,οποτε και δεν επιβλαει ΦΠΑ ?
Θελει VIES η συναλλαγή ? Γινεται χρεωπιστωση στο εντυπο ΦΠΑ?
Εφοσον ειναι ενταγμενη στο ειδικο καθεστως και μας το αποδεικνυει δεν απαιτειται η εκδοση απο εμας τιτλου κτισης σωστα? Ουτε χαρτοσημο?
Μονο σε περιπτωση που δεν ειμαστε βεβαιοι οτι ειναι ενταγμενη στο αντιστοιχο ειδικο καθεστως εκδιδουμε τιτλο κτισης σωστα?
Απο την εμπειρια σας τι θα αποδεικνυε οτι ειναι ενταγμενη στο ειδικο καθεστως η επιχειρηση της ΕΕ?

Όσον αφορά την χονδική πωληση των μεταχειρισμενων ,αρκει ενα τιμολογιο πωλησης προς την επιχειρηση πελατη μας με το ειδικο σφραγιδακι και ΦΠΑ επι του κερδους.Στην χονδρικη ομως θα πρεπει να αναγραφεται σωστα? Οχι οπως στην λιανικη που αρκει μια τελικη τιμη.

Τέλος ,όσον αφορά στο χαρτόσημο ,όπου αυτό έχει εφαρμογή.
Αγορά μεταχειρισμένου αγαθου από ιδιώτη 100 (με χαρτοσημο δλδ 96,53)
Πώληση 150 σε ιδιώτη, άρα ΦΠΑ επί της διαφοράς 150-100 ή 150-96,53 ?

Ευχαριστώ πολύ