Καλημέρα,

Προοίμιο:
το ερώτημα μου έχει να κάνει με λιανικές πωλήσεις (μέσω e-bay) από εμπορική επιχείρηση σε ιδιώτες στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε τρίτες χώρες (Αμερική, κ.λπ). Οι αποστολές θα λαμβάνουν χώρα μέσω ΕΛΤΑ ΑΕ.

Ερωτήσεις:
1.Για τις λιανικές εντός κοινότητας χρεώνεται κανονικά ΦΠΑ και εκδίδεται στα Ελληνικά μόνο Απόδειξη Λιανικής? Φυσικά δεν θεωρείται ενδοκοινοτική.

2. Για τις λιανικές σε τρίτες χώρες δεν χρεώνεται ΦΠΑ? Στην απόδειξη λιανικής αναγράφεται Απαλλαγή ΦΠΑ βάσει των διατάξεων της παρ. 1, άρθρου 24 του κώδικα ΦΠΑ, όπως ισχύει ?

3. Ποιες υποχρεώσεις έχει η εμπορική επιχείρηση σχετικά με ζητήματα διασάφησης συναλλαγής (νομίζω λόγω ΕΛΤΑ ΑΕ, την διαδικασία την κάνουν αυτοί).

4.Θεωρούνται αυτές οι πωλήσεις πωλήσεις από απόσταση ? Πρέπει να κάνει δήλωση Μ12 ή πρέπει να ξεπεράσει τον τζίρο σε κάθε κράτος - μέλος εντός και εκτός κοινότητας για να θεωρηθεί τέτοια? Ποιες οι λοιπές υποχρεώσεις στην αρμόδια Δ.Ο.Υ?

Επείγει το θέμα, εάν μπορείτε να μου απαντήσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα και εάν μπορείτε στα ερωτήματα που έχω θέσει,

Ευχαριστώ εκ των προτέρων,