03/10/23 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΦΕΕ: Αίτημα για κατάργηση της υποβολής του Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού (Έντυπο Ε4)

Προς

τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

κ. Άδωνι Γεωργιάδη

Κοινοποίηση

τη Γενική Γραμματέα Εργασιακών Σχέσεων

κα. Άννα Στρατινάκη

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2023

Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 119


Θέμα: Αίτημα για κατάργηση υποβολής του Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού (Έντυπο Ε4)


Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Όπως γνωρίζετε, για το διάστημα από 1 μέχρι 31 Οκτωβρίου κάθε έτους υπάρχει η υποχρέωση υποβολής του Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού (Έντυπο Ε4) για τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με το Άρθρο 5, παράγραφος 16, Α. 40331/Δ1.13521, ΦΕΚ Β’ 3520/19-09-2019.

Με την ανάπτυξη της εφαρμογής ΕΡΓΑΝΗ 2 επιτεύχθηκε η άμεση πληροφόρηση μέσω αυτής για τους εργαζόμενους και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του συνόλου των δεδομένων για κάθε εργαζόμενο σε πραγματικό χρόνο.

Η υποβολή του πίνακα προσωπικού (Ε4) αποτελεί πλέον μία μη αναγκαία, παρωχημένη και χρονοβόρα διαδικασία για τις επιχειρήσεις και κατ’ επέκταση για τους συναδέλφους Λογιστές - Φοροτεχνικούς, οι οποίοι καλούνται για λογαριασμό της επιχειρηματικής κοινότητας να προβούν στην υποβολή του.

Για αυτούς τους λόγους, σας καλούμε να προβείτε στην κατάργηση της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής υποβολής του Εντύπου Ε4 (Ετήσιος Πίνακας Προσωπικού).


Με εκτίμηση,

για το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος

Καμπάνης Βασίλειος

Ο Γενικός Γραμματέας

Χριστοφοράκης Δημήτριοςcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΦΕΕ, Ετήσιος πίνακας προσωπικού, έντυπο Ε4