12/07/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΦΕΕ : Αίτημα παράτασης φορολογικών δηλώσεων & myDATA

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. κοινοποιεί αυτούσια επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Θεσσαλονίκης με αίτημα την παράταση των φορολογικών δηλώσεων και των myDATA.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ, Αξιότιμε κ. Διοικητά,

Διανύουμε από τον μήνα Απρίλιο περίοδο προετοιμασίας, ελέγχου, ολοκλήρωσης και υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και διαπιστώνουμε ότι η πραγματοποίηση της διαδικασίας προχωράει με αργούς ρυθμούς και με αρκετά προβλήματα ειδικά για τις επιχειρήσεις. Λόγω καθυστερημένων αποφάσεων που δίνουν οδηγίες, ερμηνειών και πολλών τρεχουσών υποχρεώσεων αλλά και εκτάκτων, MyData, διάφορες πλατφόρμες για επιδόματα που δίνει η κυβέρνηση καθώς και αλλαγές σε εργασιακά θέματα, όπως η δεύτερη αλλαγή εντός 2022 του κατώτατου μισθού αλλά και η υποχρεωτικότητα της Σ.Σ.Ε Επισιτιστικών επιχειρήσεων.

Επιπλέον με την Α.1090/9-7-2022 επανερχόμαστε στο θέμα των MyData για το έτος 2022, έτσι ταυτόχρονα θα έχουμε προθεσμίες για το έτος 2021 και 2022. Όπως γνωρίζετε το βάρος της διαβίβασης του 2021 έπεσε στους επαγγελματίες Λογιστές - Φοροτεχνικούς και μάλιστα διαπιστώνουμε ότι το ίδιο θα συμβεί και για το έτος 2022. Θεωρούμε ότι είναι αδύνατο και απίθανο χρονικά να υλοποιηθεί ολόκληρο αυτό το έργο.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε :

  • Την παράταση της προθεσμίας των φορολογικών δηλώσεων ως 30-9-2022.
  • Την σταδιακή διαβίβαση για τα έτη 2021 και 2022 χωρίς πρόστιμα για τους Λογιστές-Φοροτεχνικούς.
  • Την κατάργηση των προστίμων για τις τροποποιητικές δηλώσεις Φ.Π και Ν.Π λόγω προβλημάτων MyData, επιδοτήσεων και λοιπών θεμάτων.
  • Την κατάργηση των προστίμων για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ν.Π. στο ίδιο πλαίσιο που έγινε και για τα Φ.Π.


comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Αίτημα παράτασης, myDATA, Φορολογικές δηλώσεις 2022