18/06/22 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Γιώργος Κεραμόντε, ο ακούραστος δάσκαλος, ο πολύτιμος συνεργάτης, ο καλός φίλος

Δεν είναι ποτέ εύκολο να εκφράσεις συναισθήματα όταν συμβαίνει η απώλεια αγαπημένου σου προσώπου.

Γνώρισα τον Γιώργο Κεραμόντε μέσα από τη συνεργασία μας. Αισθάνομαι τυχερός που τον γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του, αλλά και ευγνώμων γιατί νιώθω ότι με βοήθησε να γίνω καλύτερος όχι μόνο ως επαγγελματίας αλλά και ως άνθρωπος.
Η ηθική οδηγός στη ζωή του. Ένας άνθρωπος με κώδικα αξιών αδιαπραγμάτευτο, ένας άνθρωπος με ριζωμένη μέσα του την αίσθηση της καλοσύνης, ευαίσθητος και ειλικρινής, εργατικός και ακούραστος σε μια εργασία που λάτρευε. Ήταν πάντα αγχωμένος, ήταν δύσκολο να προλάβει να κωδικοποιήσει όλους τους νόμους που παρακολουθούσε με επιμονή, υπομονή και αφοσίωση. Έργο ζωής του Γιώργου το αρχείο του, που επιμελούνταν νυχθημερόν και για το οποίο ήταν δίκαια τόσο υπερήφανος.

Λεπτομερής κι ακριβολόγος, πάντα ουσιαστικός, ήθελε να προσφέρει στον κλάδο με πραγματική ανιδιοτέλεια και με την πρόδηλη ικανοποίηση αυτής της προσφοράς να καθορίζει την επαγγελματική του πορεία και να αναδεικνύει το μεγαλείο της προσωπικότητάς του. Η οργανωμένη μεθοδολογία προσέγγισης των θεμάτων, η αγωνία να έχει το τέλειο αποτέλεσμα σε κάθε εργασία, η ανάγκη να δώσει ότι περισσότερο και καλύτερο τον χαρακτήριζαν.

Έφυγες Γιώργο κι είναι φτωχότερος ο κλάδος, είναι μεγάλη η έλλειψη αλλά η κληρονομιά των αξιών σου, του κώδικα ζωής που είχες, θα συντροφεύει πάντα όσους είχαμε την τιμή να σε γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σου γιατί ήσουν ένας άνθρωπος που χάραξες δρόμους, που έδινες το φωτεινό παράδειγμα......
Αντίο φίλε Γιώργο... η μνήμη σου να είναι αιώνια...


Νικόλαος Π. Παπαγιάννηςcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.