12/12/18 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Κατάργηση ΕΦΚ στο κρασί, παράταση αναστολής φόρου υπεραξίας

Με τροπολογίες που κατατέθηκαν στο Σχέδιο Νόμου με τίτλο "Κατάργηση των διατάξεων περί μείωσης των συντάξεων, ενσωμάτωση στην Ελληνική Νομοθεσία της Οδηγίας 2016/97/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιανουαρίου 2016 σχετικά με τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων και άλλες διατάξεις":

- αναστέλλεται για ακόμη ένα φορολογικό έτος, ήτοι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2019, η φορολόγηση υπεραξίας από μεταβίβαση με επαχθή αιτία ακίνητης περιουσίας, που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 41 του ΚΦΕ, για λόγους ενίσχυσης της αγοράς ακινήτων.

- καταργείται από 1/1/2019 ο ΕΦΚ στο κρασί με αντικατάσταση των σχετικών διατάξεων του Τελωνειακού Κώδικα και την κατάργηση των κανονιστικών πράξεων και εγκυκλίων για το θέμα αυτό. Η κατάργηση προτείνεται για την αντιμετώπιση των στρεβλώσεων που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά του κρασιού με σκοπό την ενίσχυση του κλάδου.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.