09/05/17 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Αναπτυξιακά

Δάνεια 420εκ. ευρώ για 2000 ΜμE

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων υπογράφτηκαν 4 συμβάσεις μέσω των οποίων θα διοχετευθούν 420 εκατ. Ευρώ σε περισσότερες από 2000 Μμε.

Οι συμβάσεις αυτές του Ευρωπαϊκού Ταμείου με τις Alpha bank και τράπεζα Πειραιώς, θα επιτρέψουν στις δύο τράπεζες να χορηγήσουν δάνεια με σημαντικά μειωμένες απαιτήσεις εξασφαλίσεων στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής COSME. Επίσης, οι τράπεζες θα στηρίξουν καινοτόμες επιχειρήσεις χάρη στην πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Innovfin – Χρηματοδοτήσεις της Ε.Ε. για την καινοτομία» η οποία στηρίζεται από το πρόγραμμα της Ε.Ε. για την Έρευνα και την Καινοτομία «Oρίζοντας2020».

Οι χρηματοδοτήσεις γίνονται μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ), το οποίο αποτελεί κεντρικό πυλώνα του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη (Σχέδιο Γιούνκερ).

Το σχέδιο Γιούνκερ αναμένεται να κινητοποιήσει επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικού ύψους 3 δις. Ευρώ.comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Καινοτομία, Μικρομεσαίες επιχειρήσεις, χρηματοδότηση, Έρευνα