Ανώνυμος Εταιρεία με αντικείμενο Βιομηχανία Κονσερβών (ΚΑΔ 1531)
Θα θέλαμε να ρωτήσουμε το εξής και σύμφωνα με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο:
Εργαζόμενοι που δουλεύουν τώρα πενθήμεροι με βάρδιες κυκλικά από Δευτέρα έως Παρασκευή, μπορούν για 2 μήνες από 13 Ιουλίου έως 19 Σεπτεμβρίου λόγω της φύσης των εργασιών (αυξημένη παραλαβής ποσότητας του προϊόντος) να εργαστούν με εξαήμερη απασχόληση, κυκλικά σε βάρδιες?
Στην σύμβαση τους υπάρχει ήδη ο σχετικός όρος ότι μπορούν να εργάζονται είτε με πενθήμερη είτε με εξαήμερη εργασία, λόγω της φύσης των εργασιών και τις ανάγκες της εργασίας.
Θα πρέπει να υποβληθεί στο Εργάνη, δήλωση μεταβολής στοιχείων Εργασιακής σχέσης ,από πενθήμερο σε εξαήμερο?
Αναλυτικότερα, το πρόγραμμα εργασία τους να είναι για 2 μήνες (από Δευτέρα έως Σάββατο /σύστημα εξαήμερης απασχόλησης με πλήρες συμβατικό ωράριο, 6 ώρες και 40 λεπτά ) με Ρεπό Κυριακή και
Τα ωράρια τους θα είναι 08:00 -14 : 40 (πρωινή βάρδια )
16:00 -22: 40 ( μεσημεριανή βαρδια)
00:00 - 06:40 π.μ (βραδινή βάρδια)
Αν χρειαστεί να κάνουν υπερεργασία και οι 3 βάρδιες ,αυτή θα είναι 1 ώρα και 20 λεπτά. Μπορούν να την πραγματοποιήσουν για δύο (2) μήνες και οι τρεις (3) βάρδιες?
Μετά τους δύο μήνες θα επιστρέψουν πάλι σε πενθήμερη 8 ώρη εργασία.
Είναι εφικτό το παραπάνω πρόγραμμα?