Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς

Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς στον Komvos, μπορείτε να το δείτε κάνοντας click ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα έχει ήδη υποβληθεί στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα σας έχει υποβληθεί με επιτυχία στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Menu

Ιστορικό ερωτήματος

κλείσιμο

Αμοιβή και ασφαλιστικές εισφορές σε μέλος εταιρείας

καλημέρα σας ,

εταιρία (ΟΕ και ΕΕ )με απλογραφικά βιβλια θέλει να εντάξει στην μισθοδοσία της μέλος της εταιρίας , το οποίο διενεργεί ειδικές εργασίες σε αυτήν , πχ πωλητής στο εξωτερικό ή οικονομικός διευθυντής .
Στο καταστατικό της εταιρίας δεν αναγράφεται κάποιος ειδικός όρος επί του θέματος αλλά ο δικηγόρος με ιδιωτικό συμφωνητικό μεταξύ των μελών θεωρεί οτι μπορεί να γίνει .

οι ερωτήσεις μου είναι :

α. μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς μεταβολή του καταστατικού ;
β. μπορεί να γίνει απλή πρόσληψη ως υπαλλήλου δηλαδή στην εταιρία και να αποδίδει τις αντιστοιχεί ασφαλιστικές εισφορές ;
γ . μπορεί να γίνει πρόσληψη και να λαμβάνει αμοιβή διαχειριστή ; σε αυτήν την περίπτωση τι ασφαλιστικές εισφορές πρέπει να αποδίδει στο ΕΦΚΑ ;

Σας παρακαλω αιτιολογήστε την απάντηση σας νομοθετικά εαν γίνεται και πείτε μου τι θεωρείτε καλύτερο εσείς .
Kαλημερα σας ,

αναμενω την απαντηση σας στο ερωτημα μου παραπάνω απο ενα μήνα . Αν ειναι εφικτο σας παρακαλω για μια αμεση απαντηση .

ευχαριστω

Για να δείτε την απάντηση της Επιστημονικής Ομάδας πρέπει να είστε συνδρομητής της υπηρεσίας Komvos

Γίνετε συνδρομητής

Copyright © Epsilon Net | Όροι Χρήσης