ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
Ξενοδοχείο με εστιατόριο εκδίδει ΑΠΥ /Τ.Π.Υ. για τη διαμονή.
Όταν οι πελάτες τρώνε στο εστιατόριο εκδίδονται ΑΛΠ οι οποίες διαβιβάζονται στο MyData , η μετασχηματίζονται σε Τιμολόγιο και διαβιβάζεται αυτό (μέσω παρόχου) .Το έσοδο του εστιατορίου και ο ΦΠΑ διαβιβάζονται και καταχωρούνται στα βιβλία από εκεί.
Τις περισσότερες φορές οι πελάτες δεν πληρώνουν επί τόπου ,αλλα προτιμούν αν πληρώσουν κατά το check out.
Το λογισμικό της επιχείρησης τότε εκδίδει ένα παραστατικό Α.Π.Υ. με την ανάλυση των προϊόντων που καταναλώθηκαν το οποίο διαβιβάζεται στο MyData ,με χαρακτηρισμό > και «λοιπές εξαιρέσεις ΦΠΑ» (0 δλδ).
Κάποιες φορές μάλιστα μέσα στο ίδιο παραστατικό της διαμονής ,εντάσσει και τις λοιπές πληροφοριακές αυτές χρεώσεις ,οι οποίες διαβιβάζονται όπως παραπάνω .ΔΛδ μερος της ΑΠΥ/Τ.Π.Υ. αφορά έσοδα διαμονής με ΦΠΑ και μέρος πληροφοριακό στοιχείο
Όταν ο πελάτης πληρώνει κατά το check out εξοφλεί συνήθως με κάρτα τη διαμονή το ΤΑΚΚ και τις ΑΛΠ/Τ.Π.Υ. του εστιατορίου .
Είναι σύννομη η παραπάνω αντιμετώπιση?
Το πληροφοριακό στοιχείο αυτό εσόδου (Α.Π.Υ. καταναλώσεων εστιατορίου που έχει εκδοθεί και Α.Λ.Π. την ημέρα της κατανάλωσης) ή το πληροφοριακό μέρος σε περίπτωση ενιαίου παραστατικού όπως αναφέρω παραπάνω πρέπει να καταχωρηθεί στα βιβλία ?
Ποιες οι ενδεδειγμένες εγγραφές για τη σωστή απεικόνιση του ώστε να κλείνει και το
υπόλοιπο των πελατών ?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων