Χαιρετε

1ο ΕΡΩΤΗΜΑ

IKE με δραστηριοτητα 55201000 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΤΥΠΩΝ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΟΣ ΣΥΝΤΟΜΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
ενοικιαζει πεντε ακινητα μεσω πλατφορμας AIRBNB (της εχουν ενοιαστει μεσω μισθωτηριων απο ιδιωτες). Παρεχει μονο Υπηρεσιες διαμονης.

Εχουμε τα εξης ερωτηματα :

1) Απαιτειται να ανοιξουμε για καθε ακινητο Υποκαταστημα ?

2) Απαιτειται ΑΜΑ ?

3) Επιβαλλεται ΦΠΑ 13% ή ειναι χωρις ΦΠΑ ?

4) Υπαρχουν περιορισμοι ? πχ 2 ακινητα ή περιορισμος εισοδηματος?

5) Επιβαλλουμε φορο διαμονης ?

6) Το εισοδημα θεωρειται σαν εισοδημα απο επιχειρηματικη δραστηριοτητα ή απο ενοικιαση ακινητων ? Πως δηλωνεται στο Ε3 ή στο Ε2 ?

7) Υπαρχει υποχρεωση για ΕΟΤ ?

8) Αν καποιο ακινητο ειναι βιλλα, διαφοροποιειτε κατι ?

9) Αν παρεχω επιπλεον Υπηρεσιες πλεον της διαμονης εχω ΦΠΑ 24% ?

2ο ΕΡΩΤΗΜΑ

ΙΚΕ με δραστηριοτητα 68320000 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ, ΕΝΑΝΤΙ ΑΜΟΙΒΗΣ Η ΒΑΣΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ και 41203000 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΟΙΚΙΣΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ (ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ, ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ, ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ) ανεγειρει σε αγροτεμαχιο 4 βιλλες χωρις συσταση οριζοντιων ιδιοκτησιων.

Εχουμε τα εξης ερωτηματα :

1) Εχουμε στα βιβλια παγιο το αγροτεμαχιο. Οταν γινουν οι 4 βιλλες προστιθενται αυτες οι 4 βιλλες (βαση κοστους) ή αντικαθιστατε το αγροτεμαχιο ?

2) Υπαρχει θεμα ΕΦΑ ?

3) Την διαχειρηση θα την αναλαβει πρακτορας μεσω AIRBNB και μηνιαιως θα κοβω τιμολογιο στο συνολο των κρατησεων μειον της προμηθειας του. Χρεωνω ΦΠΑ 13% ? Πρεπει να εχει η καθε βιλλα ΑΜΑ ?

4) Υπαρχει υποχρεωση για ΕΟΤ ?

5) Η κατασκευη θα ανατεθει σε εργολαβο που θα αναλαβει ολα τα εξοδα. Εχω υποχρεωση τηρησης βιβλιου κοστολογιου εγω ή ο εργολαβος ?

6) Επιβαλλουμε φορο διαμονης ?

7) Το εισοδημα θεωρειται σαν εισοδημα απο επιχειρηματικη δραστηριοτητα ή απο ενοικιαση ακινητων ? Πως δηλωνεται στο Ε3 ή στο Ε2 ?