Καλημέρα,
θα ήθελα την άποψη σας για το χρόνο έκδοσης των παραστατικών σε κάποιες περιπτώσεις που δεν είναι μια απλή πώληση ή παροχή υπηρεσίας για να δω αν μπορώ να αλλάζω τις πρακτικές κάποιων πελατών τώρα με τα my data

1)Φροντιστήριο ξένων γλωσσών είναι υποχρεωμένο να εκδίδει ΑΠΥ κάθε μήνα ή όποτε ο γονιός πληρώνει τα δίδακτρα; Δεν υπάρχει κάποιο έγγραφο συμφωνητικό που να προβλέπει μηνιαία ή ετήσια αμοιβή. Εδώ έχουμε μια συνεχόμενη παροχή υπηρεσιών.
Τι είναι πιο σωστό; Μια μηνιαία απόδειξη το αργότερο έως την τελευταία μέρα κάθε μήνα και σε περίπτωση που δεν έχει πληρωθεί να είναι επι πιστώσει ή ένα συμφωνητικό με τον κάθε γονιό που να προβλέπει μια ετήσια αμοιβή και να εκδίδεται μια ΑΠΥ με κάθε τμηματική εξόφληση όποτε αυτή γίνεται;

2)Διανομείς φαγητού που συνεργάζονται με πλατφόρμες τύπου (efood και wolt) λαμβάνουν μια πληροφορία για τα ποσά που τους αναλογούν για τις διαδρομές από την εταιρία και τους λένε να εκδώσουν αυτοί το παραστατικό, πχ για το διάστημα 15/10-31/10 τους ενημερώνουν στις 10/11. Είναι σωστοί με το να εκδίδουν ΤΠΥ με ημερομηνία έκδοσης από 10/11 έως 15/11 αφού αφορά συνεχόμενη παροχή υπηρεσίας του προηγούμενου μήνα;

3)Σε οποιαδήποτε παροχή υπηρεσίας πχ λογιστική, νομική, πολιτικού μηχανικού, γραφίστα κλπ, μπορεί να εκδίδεται παραστατικό (είτε ΑΠΥ είτε ΤΠΥ) και εξόφλησή του με την έναρξη των εργασιών εκμεταλλευόμενος την περ 2γ του αρθρου 11 του Ν 4308/2014; (γνωρίζω την υποχρέωση για έκδοση με το πέρας τον εργασιών αλλά με ενδιαφέρει το ενδεχόμενο έκδοσης με την συμφωνία συνεργασίας)

Πχ έρχεται ιδιώτης πελάτης στο γραφείο μου, μου αφήνει όλα τα δικαιολογητικά για την υποβολή του Ποθεν έσχες,Ε1,μισθωτηρίου κλπ, εκδίδω την ΑΠΥ πληρώνομαι εκείνη την ώρα και προχωράω σε υποβολή την επόμενη ή μεθεπόμενη μέρα ανάλογα το φόρτο εργασίας μου και την λειτουργικότητα των εφαρμογών. Άλλη περίπτωση, κάνω έγγραφη σύμβαση με μια επιχείρηση ότι απ την στιγμή που την αναλαμβάνω εως το τέλος του έτους απαιτώ μια αμοιβή 2000 ευρώ, εκδίδω το παραστατικό εκείνη την στιγμή και παρέχω τις λογιστικές μου υπηρεσίες μέχρι να ολοκληρωθούν οι υπηρεσίες που αντιστοιχούν σε εκείνη την χρονιά. Το ίδιο πάνω κάτω και για άλλα παρόμοια επαγγέλματα και με την προϋπόθεση ότι μπορεί να αποδειχθεί η αντιστοιχία παραστατικού και παρεχόμενης υπηρεσίας (πχ έκδοση ονομαστικής απόδειξης που εντάσσεται στην ΠΟΛ 1002 απαλλαγής ΦΗΜ)

Ευχαριστώ!