Υφισταμενη ΙΚΕ (απαρτιζομενη απο αλλοδαπο ΝΠ που κατεχει το 90% και Έλληνα ΦΠ που κατεχει το 10%) εχει διαχειριστη Έλληνα, και προτιθεται να προσθεσει δευτερο διαχειριστη, φορολογικο κατοικο Βελγιου.

1ο Ερωτημα:
Ποια διαδικασια πρεπει να ακολουθηθει? Περαν απο την ΓΣ που θα αποφασιζει την συμμετοχη του δευτερου στη διαχειριση και θα του οριζει αρμοδιοτητες, αρκει η εκδοση ΑΦΜ του νεου συνδιαχερισιτη απο τη ΔΟΥ Κατοικων Εξωτερικου? Σε ερωτημα που τεθηκε σε ΔΟΥ, υποθηκε οτι θα πρεπει οι διαχειριστες να ειναι φορολογικη κατοικοι Ελλαδας, και να διαθετουν αδεια διαμονης. Στην ΔΟΥ που ανοικει η επιχειρηση το Μητρωο απαντησε οτι αρκει ο διαχειριστης να διαθετει Ελληνικο ΑΦΜ, και δεν απαιτειται κατι αλλο, καθότι κατοικος ΕΕ.

Τελικα τι ακριβως ισχυει για τις περιπτωσεις αυτες, και βασει ποιων Νομων ή ΠΟΛ, καθότι ο 4072/2012 δεν καλυπτει τις πιθανες φορολογικες προεκτασεις επί των ευθυνων που μπορει να εχει ενας διαχειριστης ΙΚΕ. Αν δεν συμμετειχε Έλληνας στο σχημα της εταιριας, θα αλλαζε κατι??

2ο Ερωτημα:

Αναφορικα με τις ασφαλιστικες κρατησεις διαχειριστη ΙΚΕ που δεν λαμβανει αμοιβη για τις υπηρεσιες αυτες, και ειναι φορολογικος κατοικος ΕΕ, η υποχρεωση περιοριζεται στα αναφερομενα στο

Αρθρο 39 - Παρ. 9 του ΕΦΚΑ??

Ευχαριστω εκ των προτερων