Η επιχείρηση Α έχει δηλωμένο ΚΑΔ « ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ Η ΜΙΣΘΩΜΕΝΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ, ΜΕ ΥΠΑΓΩΓΗ ΣΕ Φ.Π.Α.» . Εχει συνάψει συμβάση με την εταιρεία Β η οποία έχει ως αντικείμενο την εκμέταλευση ξενοδοχείου να ενοικιάζει δωμάτια από αυτή ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας Α . Η εταιρεία Α ενοικιάζει τα δωμάτια αυτά ανάλογα με τις κρατήσεις που έχει σε πελάτες της. Η εταιρεία Α δεν έχει δηλώσει εγκατάσταση στις εγκαταστάσεις της συμβεβλημένης εταιρείας Β.
Η A νοικιάζει μεμονωμένα δωμάτια από την επιχείρηση B ανάλογα με τις κρατήσεις που έχει, τα οποία η επιχείρηση A τα τιμολογεί στους δικούς της πελάτες
Η εταιρεία Β εκδίδει τιμολόγιο ανά μήνα προς την Α για τις υπηρεσίες αυτές με ΦΠΑ 13%.
Δεν πρόκειται για εκμίσθωση ολόκληρης εγκατάστασης με αποξένωση του εκμισθωτή.
Η προσφορά ξενοδοχειακών υπηρεσιών παρέχεται από το ξενοδοχείο Β (αρχικός εκμισθωτής) και ο τελικός καταναλωτής λαμβάνει τις υπηρεσίες αυτές μέσω της επιχείρησης Α.
Δεδομένου του ότι οι πελάτες τελικοί καταναλωτές λαμβάνουν τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες, ανεξάρτητα αν οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται από άλλη μονάδα σε ποιον συντελεστή ΦΠΑ εντάσσονται οι υπηρεσίες της Β. Σύμφωνα με το παράρτημα ΙΙΙ του Ν. 2859/2000 Η διαμονή σε ξενοδοχεία και παρόμοιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης και της παροχής καταλύματος διακοπών και της μίσθωσης χώρου σε κατασκήνωση ή κάμπινγκ για τροχόσπιτα , εντάσσεται στον συντελεστή 13% .
Ο ΚΑΔ αυτός καλύπτει την δραστηριότητα της επιχείρησης Β;
Παρακαλώ για μια σύντομη χρονικά απάντηση γιατι έχει ανοίξει η σεζον και πρέπει να ενεργήσουμε άμεσα.