Έστω ότι έχει τη δυνατότητα κάθε ένας ατομικά στην εταιρία μας να παίρνει ένα ετήσιο Bonus της τάξεως των 10.000 ευρώ μικτά!

Αυτό το Bonus δεν είναι κάτι στάνταρ, μπορεί να το πάρουμε ολόκληρο, μπορεί ένα ποσοστό, μπορεί καθόλου.. Εξαρτάται από το αν ο καθένας ατομικά έχει επιτύχει τους στόχους του, καθώς και η εταιρία τους δικούς της.

Υπάρχει ξεχωριστή σύμβαση για το Bonus αυτό, μεταξύ ημών και της εταιρίας.

Ολοι οι εργαζομενοι εχουν αορίστου χρονου συμβαση και ειναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ.

Σε περίπτωση λοιπόν που έχουν επιτευχθεί οι στόχοι και μιλάμε για 10.000 ευρώ μικτά:

Έχουμε τη δυνατότητα το Bonus αυτό να το παίρνουμε σε μια δόση, όλο το ποσό δηλάδή στο τέλος κάθε οικονομικού έτους (Απρίλιος) ή σε 3 δόσεις ανά 4 μήνες αντίστοιχα περίπου 3300 ευρώ κάθε Μάρτιο, Ιούλιο, Νοέμβριο. Εμείς αποφασίζουμε, σύμφωνα με το πως μας συμφέρει.

Πως μας συμφέρει να το παίρνουμε;

Γνωρίζουμε ότι πάνω από 6.500 ευρώ/μήνα δεν πληρώνεις ασφαλιστικές εισφορές. Επομένως, φαίνεται να συμφέρει η πρώτη επιλογή. Όλο μαζί! Ισχύει αυτό;

Πρέπει όλα τα εισοδήματα να γίνονται αναγωγή στο 12μηνο; Ακόμα και το εν λόγω Bonus;

Αν ναι γιατί;

Τι πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μπορούμε πάντα νόμιμα να πληρώνουμε ασφαλιστικές εισφορές μεχρι τις 6500 ευρω; Ισως μια αλλαγη στην συμβαση, μια συμφωνία οτιδήποτε... Ισως επισης να επιλεγαμε και εναν μήνα που θα περιλαμβάνει κάποιο δώρο οπότε να είναι ακόμα πιο κερδοφορο. Υπάρχει αυτή η δυνατότητα;

(ακούγεται ότι το «6500» μέσα στο 2021 θα γίνει «3000», ισχυει κατι τετοιο;)

Επίσης το Bonus πρέπει να δηλώνεται σαν Bonus ή μπορεί να δηλωθεί και σαν τακτικές αποδοχές;

Έχει διαφορά αυτό για εμάς; Ποιος είναι ο σωστός τρόπος να δηλωθεί για να είμαστε νόμιμοι σαν εταιρία αλλα και οι εργαζόμενοι να έχουνε τις μέγιστες αποδοχές.

Θέλουμε να βρούμε την καλύτερη λύση έτσι ώστε να είμαστε 100% νόμιμοι σαν εταιρία και σαν ασφαλιζόμενοι απέναντι στον ασφαλιστικό φορέα και να πάρουμε τις βέλτιστες απολαβές τις οποίες και δικαιούμαστε.

Υ.Γ. ίσως βοηθούσε να πάρουμε ένα παράδειγμα ενός ατόμου με μισθό στα 2000 ευρώ μικτά και έχοντας πετύχει τους στόχους δικαιούται όλο το ποσό των 10.000 ευρώ Bonus.

Ποια είναι η καλύτερη λύση (πάντα νόμιμη, χωρις εννοειται επιπλεον επιβαρυνση για τον εργοδοτη) για να αποδοθεί το συγκεκριμένο ποσό συμπεριλαμβάνοντας όλα τα παραπάνω;