Ελληνική Ο.Ε. παράγει εσώρουχα και τα πουλάει (προϊόντα) στη Γερμανία. Για καλύτερη εξυπηρέτηση των αγοραστών-πελατών (τους οποίους δε τους γνωρίζουμε εκ των προτέρων) στη Γερμανία τα προϊόντα αποθηκεύονται προσωρινά στις αποθήκες της Amazon στη Γερμανία.

Για το λόγο αυτό (και σύμφωνα με το άρθρο 7 παράγραφος 3 του ΦΠΑ) αποκτήσαμε γερμανικό ΑΦΜ και για τις πωλήσεις στη Γερμανία θα αποδίδουμε γερμανικό ΦΠΑ. Ένα γραφείο συμβούλων στη Γερμανία ανέλαβε να αποδίδει το ΦΠΑ εκεί για λογαριασμό μας και τα στοιχεία πώλησης τα εκδίδει η AMAZON για λογαριασμό μας.

Τα ερωτήματά μας είναι τα εξής:

1. Για τη μετακίνηση των εμπορευμάτων από Ελλάδα στη Γερμανία θα εκδίδεται δελτίο αποστολής (delivery note); Παραλήπτη στο ΔΑ θα αναγράφω τα δικά μου στοιχεία με το Γερμανικό ΑΦΜ και χώρο προορισμού την αποθήκη της AMAZON; Χρειάζεται εκτός από τις ποσότητες να αναγράφεται και κάποιο άλλο στοιχείο (αξία κόστους προϊόντων ή κάτι άλλο;). Για τη μεταφορά αυτή θα κάνω ανακεφαλαιωτικό πίνακα και Intrastat ως ενδ. παράδοση από το ελληνικό ΑΦΜ στο γερμανικό; Εάν ναι , με τι αξίες;

2. Τα στοιχεία που θα εκδίδονται από την AMAZON θα έχουν το γερμανικό ΑΦΜ και θα περιλαμβάνουν γερμανικό ΦΠΑ. Η έκδοση στοιχείων θα διέπεται από τη γερμανική νομοθεσία; Τα στοιχεία αυτά θα τα περάσω στα βιβλία που τηρώ στην Ελλάδα (απλογραφικά) σε ιδιαίτερη στήλη (και χωρίς ΦΠΑ) για τη φορολογία εισοδήματος; Στην περιοδική ΦΠΑ θα συμπεριλαμβάνονται στο πεδίο 349 του εντύπου; Η ενημέρωση των βιβλίων μπορεί να γίνει συγκεντρωτικά με την δήλωση ΦΠΑ (π.χ.) που έχει υποβληθεί στην Γερμανία; Θα αναλύονται λιανικές και χονδρικές πωλήσεις; Τυχόν έξοδα που έχουν γίνει στη Γερμανία και τα τιμολόγια έχουν εκδοθεί στο γερμανικό ΑΦΜ με ενημέρωσαν ότι μπορώ να τα περάσω στη γερμανική δήλωση ΦΠΑ. Για το εισόδημα θα τα καταχωρήσω σε ιδιαίτερη στήλη χωρίς ΦΠΑ στα βιβλία μου;

3.Υπάρχει περίπτωση να θεωρηθεί ότι έχω μόνιμη εγκατάσταση στη Γερμανία και να μου ζητηθεί γερμανικός φόρος εισοδήματος;

Ευχαριστώ .