Καλησπέρα σας θα θέλαμε να ρωτήσουμε το εξής:

Εταιρεία ΕΠΕ με αντικείμενο οργάνωσης συνεδρίων κτλ, μπορεί να πάρει επιστροφή ΦΠΑ (vat refund) για τα έξοδα που πραγματοποιούνται εντός Ε.Ε. ή από χώρες με σύμβαση αποφυγής διπλής φορολόγησης; (όπως ξενοδοχεία,φαγητά,οδοιπορικά,μεταφορές κτλ) και ποια είναι η διαδικασία για την επιστροφή εαν δικαιούται (πχ που απευθυνόμαστε, αν υπάρχει κάποιο έντυπο για συμπλήρωση; )

Η ίδια εταιρεία, έδρα Ελλάδα, θα κόψει τιμολόγιο σε πελάτη εντός ΕΕ πχ Μάλτα. Το συνέδριο που διοργανώθηκε για σκοπούς του πελάτη, έλαβε χώρα στη Γερμανία. Το ξενοδοχείο που έγινε το συνέδριο κόβει τιμολόγιο σε εμάς με ΦΠΑ. Μετά το πέρας των εργασιών, το τιμολόγιο που θα εκδοθεί στον πελάτη στη Μάλτα θα περιέχει και το έξοδο που έγινε για τους σκοπούς της καθώς και την αμοιβή μας. Το σύνολο αυτό θα έχει ΦΠΑ; Το ξενοδοχείο που νοικιάστηκε για σκοπούς του πελάτη που θα περιλαμβάνει και το γερμανικό ΦΠΑ ή θα είναι χωρίς αυτό η χρέωση μας; Το ΦΠΑ του Γερμανού προμηθευτή εκπίπτει, δηλαδή μπορεί να το πάρει πίσω;

Τι πρέπει να αναγράφεται πάνω στα τιμολόγια που εκδίδουμε πχ Vat reverse charge ή απαλ. ΦΠΑ άρθρο κώδ. Κτλ

Τα παραστατικά προμηθευτών εκδίδονται στην επωνυμία της εταιρείας και όχι των πελατών.

Τέλος θα θέλαμε να ρωτήσουμε εάν υφίσταται το TOMS(Τour Operators Margin Scheme) στην Ελλάδα και αν υπάρχει κάποια νομοθεσία σχετικά με αυτό στη χώρα μας καθότι δεν το γνωρίζουμε.